Afbeelding
Archief

Vragen van PvdA over 'Polen-hotels' in Rijsenhout

24 september 2018 om 16:55 lokaal

RIJSENHOUT De PvdA-fractie heeft het college van burgemeester en wethouders schriftelijke vragen gesteld over illegale pensions voor Oost-Europese arbeidskrachten in Rijsenhout oftewel zogeheten Polen-hotels. De sociaal-democraten maken zich er net als de inwoners van Rijsenhout zorgen over.

Tijdens een verkiezingsbijeenkomst in Rijsenhout kwamen de zorgen van dorpsbewoners ter sprake. PvdA-raadslid Fien Eveleens deelt die zorg. Tuinen worden niet bijgehouden, er is vaak herrie en contact met de Oost-Europeanen is moeilijk. De gemeente kan alleen in actie komen als er melding wordt gemaakt van overlast.

Volgens de PvdA zijn de omstandigheden voor de arbeidsmigrant verre van optimaal. Er wonen doorgaans wel tien mensen samen in een pension, er zijn beperkte sanitaire voorzieningen en de huren zijn relatief erg fors. Fien Eveleens stelt dat andere gemeenten een pensionverordening hebben vastgesteld om dit soort praktijken tegen te gaan.

Het raadslid heeft aan het college gevraagd of het bekend is dat er in de gemeente op deze manier tientallen woningen worden verhuurd aan arbeidsmigranten. Volgens Eveleens ontstaat hierdoor een onwenselijke situatie voor zowel de migranten zelf als de omgeving. Zij is tot slot benieuwd of B en W bereid zijn een pensionverordening voor te bereiden om deze misstanden onmogelijk te maken.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie