De laatste wedstrijd van de badmintonvereniging voordat de verbouwing van sporthal Het Spectrum begon.
De laatste wedstrijd van de badmintonvereniging voordat de verbouwing van sporthal Het Spectrum begon. Jan Aukes

Geen gymles deze winter voor honderden leerlingen KSH

27 september 2018 om 09:00 lokaal

HOOFDDORP Honderden leerlingen van de KSH en het Kaj Munk College krijgen komende winter geen gymles. Reden hiervoor is een vertraging bij de verbouwing van sporthal Het Spectrum. Dat blijkt uit een brief die de Truus Vaes, voorzitter van de Stichting Iris waar beide scholen onder vallen, aan het college en de gemeenteraad heeft gestuurd. De gemeenteraadsfracties van Forza! en HAP hebben inmiddels schriftelijke vragen over de kwestie gesteld.

Volgens Vaes zou de renovatie van de sporthal in eerste instantie al in augustus 2017 moeten beginnen, maar werd de planning meermaals aangepast. Eerst werd het april 2018 en vervolgens toch maart 2018, om er zeker van te zijn dat de sporthal op tijd klaar zou zijn voor het nieuwe seizoen. Dat leidde volgens Vaes afgelopen voorjaar al tot grote problemen voor de scholen die de sporthal gebruiken. Niet alleen voor de gymlessen die daar plaatsvinden, maar ook tijdens de examens van de KSH die er worden afgenomen.

VERTRAGING Hoewel het dus de bedoeling was dat deze problemen na de zomervakantie achter de rug zouden zijn, bleek daar in de praktijk niks van terecht te komen. Door een vertraging wordt de sporthal namelijk niet in oktober, maar pas in het voorjaar van 2019 opgeleverd, zo liet de exploitant de scholen in juli weten. Komende winter kan er daardoor niet gesport worden in de hal.

En dat stelt de scholen opnieuw voor grote problemen. Na een gesprek met de gemeente kwamen meerdere opties op tafel - een opblaasbare hal, een tijdelijk te bouwen onderkomen - maar in september bleek na een nieuw gesprek dat die opties allemaal niet haalbaar zijn. Halverwege september werd in een laatste bijeenkomst een oplossing besproken die slechts een deel van het probleem oplost. Met als gevolg dat er dus honderden kinderen komende winter geen onderdak hebben voor hun gymlessen.

OPLOSSING En dat zit Vaes begrijpelijkerwijs niet lekker. Ze hoopt dan ook dat er alsnog nagedacht gaat worden over andere opties. "Graag sluiten wij af met de hoop, misschien tegen beter weten in, dat de gemeente alsnog komt met een werkbare en vooral concrete oplossing die recht doet aan wat de gemeente haar jeugdige inwoners belooft", aldus Vaes aan het eind van haar brief.

Politieke partijen Forza! en HAP hebben inmiddels vragen gesteld aan het college over de kwestie. Volgens Forza! zou de aannemer een claim tegen de gemeente aan het voorbereiden zijn omdat het bestek niet zou deugen. Volgens de fractie is het 'stuitend' en 'getuigt het van onvoldoende verantwoordelijkheidsbesef' dat er geen oplossing is gevonden. De partij wil dan ook weten wat het college van de kwestie vindt, en wat het gaat doen om tot een oplossing te komen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie