De directeuren van de winnende basisscholen met wethouder John Nederstigt.
De directeuren van de winnende basisscholen met wethouder John Nederstigt. Jur Engelchor Fotografie

Stimulans van 1.500 euro voor duurzame scholen

28 september 2018 om 08:00 lokaal

HAARLEMMERMEER Een watertappunt bij IKC De Lente in Abbenes is één van de zes winnaars van de Stimuleringsprijs 2018 van de Groene Kapstok. Wethouder John Nederstigt reikte onlangs de prijzen uit aan de scholen met de beste plannen op het gebied van duurzaamheid. Zij wonnen allemaal 1.500 euro.

Naast De Lente in Abbenes vielen nog vijf andere scholen in de prijzen: IKC Wereldwijs (voor een waterplaats op het schoolplein), PI-school De Ster (voor de aanleg van een moestuin) en De Tovercirkel (voor bomen op het schoolplein) in Hoofddorp en Bommelstein (voor een waterpomp voor de moestuin) en 't Joppe (voor ledverlichting) in Nieuw-Vennep.

DUURZAAMHEID De Stimuleringsprijs van de Groene Kapstok is bedoeld om scholen meer te laten doen op het gebied van duurzaamheid. De Groene Kapstok is hierbij een initiatief van scholen zelf, NMCX Centrum voor Duurzaamheid en de gemeente Haarlemmermeer.

"Het is goed om te zien hoe scholen enthousiast worden en geïnspireerd raken van de ideeën van de andere scholen om hun schoolomgeving te verduurzamen", aldus Ingrid Sjerps, projectleider primair onderwijs bij NMCX. 

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie