Penalty door Vince de Kwant voor 1-2
Penalty door Vince de Kwant voor 1-2 Simone Slot

Explosieve start DSOV in 1e klasse

1 oktober 2018 om 13:01 Sport/sport Deel je nieuws

Na een afgekeurde start van de competitie wachtte nu de eerste, gedoodverfde kampioenskandidaat op sportpark Zijdewinde en een grote supportersschare was afgekomen op dit debuut in de eerste klasse.

Die eerste wedstrijd was nog geen kwartier oud en DSOV stond al 0-2 achter. Na vijf minuten kwam Malcolm Esajas in balbezit op de rand van de zestien en liet de bal met een curve achter Dennie van der Giezen verdwijnen. Toen nieuweling Nayshel Marchena even later diezelfde Esajas een duw gaf binnnen het strafschopgebied wees scheidsrechter Ed Toonen terecht naar de stip en gaf daarmee Raymond Fafiani de kans de 0-2 aan te tekenen. Welkom in de eerste klasse! Tussen die twee doelpunten had Jean Pierre Kerkeboom overigens een serieuze kans de stand gelijk te trekken toen hij in twee instanties de goed keepende Colby Harmon op zijn pad vond, uit een directe vrije trap. Al met al een ontluisterende start maar JOS Watergraafsmeer nam na de 0-2 duidelijk iets gas terug wat DSOV in staat stelde iets van het initiatief over te nemen. Na 20 minuten spelen was Vince de Kwant doorgedrongen in de zestien van JOS-W en werd volgens het arbitrale trio onreglementair gestopt, waarna hij zelf de toegekende penalty benutte. Deze 1-2 stand bleef gehandhaafd tot aan de rust waarbij DSOV met iets meer mazzel, zelfs op gelijke hoogte had kunnen komen. Wel moest Martijn Goedknecht vlak voor rust nog handelend optreden na een scherpe voorzet, maar hij loste dit op door de bal corner te werken.

In de 50e min  begon Vince aan een solo en schoot via het been van een verdediger de stand weer gelijk, 2-2. Vanaf toen ging het spel redelijk gelijk op maar was DSOV scherper voor het doel en zeker rustiger op de bank. Nadat Brian Wilderom na krap een kwartier een voorzet van Vince net niet binnen kon werken, was het vanaf de 65e minuut ‘bal’ aan de Zijdewinde.

DSOV kreeg op aangeven van de onafhankelijke assistent een penalty en Vince schoot DSOV voor het eerst op voorsprong in de eerste klasse. Hierna werden in korte tijd de trainer en aanvoerder van JOS-W weggestuurd. In de 92e min bracht Vince de Kwant de bal bij Martijn Nelis die met een fraaie knal de 4-2 produceerde. Waarna Vince in de allerlaatste minuut nog iets meer zout in de open wond strooide, door na een rush de 5-2 tegen het net te knallen.

De scheidsrechter floot meteen hierna af, de spelers sprongen elkaar in de armen, het terras explodeerde en het bleef nog lang onrustig in Vijfhuizen!