Sv Hoofddorp komt via Mitch Meulenbroek op 5-0 tegen Hoofddorpse buurman UNO.
Sv Hoofddorp komt via Mitch Meulenbroek op 5-0 tegen Hoofddorpse buurman UNO. Ron van der Steeg

Hoofddorp veel te sterk voor UNO in derby

1 oktober 2018 om 16:45 Sport/sport

HOOFDDORP Sv Hoofddorp heeft zaterdag weinig heel gelaten van de Hoofddorpse buren van vv UNO. De thuisploeg won met 6-0 van de bezoekende buurman, en was daarmee nog genadig.

Onder ideale omstandigheden betreden sv Hoofddorp en vv UNO het nieuwe kunstgrasveld van de thuisploeg. Beide teams zijn compleet en hebben zelfs genoeg wisselspelers op de bank. De afgelopen jaren was dat nog wel eens het probleem. Nu acteren ze in de 4de klasse zaterdag, maar 2 jaar geleden speelden ze vanuit het niets in de 3de klasse. De teams waren hier totaal niet klaar voor en degradeerden gelijk weer met allebei 120 doelpunten tegen.

DRUK Op het wedstrijdformulier staat UNO-voorzitter Roel de Groot als trainer vermeld. In de praktijk neemt Roberto Furfaro deze taak over. Furfaro: "De voorzitter is nog te druk met andere zaken bij de club. We zijn eigenlijk weer opnieuw begonnen ook met dit elftal. De spelers komen allemaal uit ons eigen jeugdteam, werden kampioen maar wel op een te laag niveau. Vooral in de organisatie op het veld schieten ze nog tekort en moeten ze nog wennen aan het seniorenvoetbal."

Hoofddorp-trainer Ruud Bartens daarentegen heeft alles nu beter op de rails. "Na de degradatie ben ik er ingestapt. Je weet waar je aan begint. Het is en blijft een ‘vriendenteam’, waarvan je niet alles mag verwachten. We trainen één keer in de week en op de wedstrijddag moet je maar afwachten welke spelers er op dat moment zijn. Werk, een vakantie, van alles kan er tussen komen. Dit seizoen heb ik wel 26 spelers tot mijn beschikking. We hebben vorige week knap met 0-1 van Velsenoord gewonnen. Vandaag moeten we ook kunnen winnen. Vervolgens hebben we 2 weken een gunstig programma. Wie weet gaat het leven in de groep."

BINNENKANT En Hoofddorp kan inderdaad winnen. Al in de 1ste minuut belandt een inzet van Hoofddorper Mitch Meulenbroek op de binnenkant van de paal. De bijna 50-jarige UNO-keeper Erik Zandee heeft het nakijken. Hij is in het team de enige met ervaring, maar niet op dit niveau. Zijn zoon Daan speelt op links voor hem, maar maakt ook geen sterke indruk. Meulenbroek en Vincentie, begin twintigers die overkwamen van de zondagselectie, snijden als een mes in de boter door de UNO-verdediging.

In de 10de minuut maakt Meulenbroek de 1-0 en binnen het half uur maakt Vincentie de 2-0 met het hoofd. Fabian van Dooyeweerd en Bas Romkes zorgen daarna voor een 4-0 ruststand. Aan het laatste doelpunt gaat een sublieme ‘kapbeweging’ van Meulenbroek vooraf. Na de thee had de wedstrijd eenvoudig in de dubbele cijfers kunnen eindigen. Echter, de meest eenvoudige kansen worden om zeep geholpen en er ontstaan irritaties en onvriendelijkheden. Scheidsrechter Angevaar bekijkt alles op afstand. Joep Braam van UNO solliciteert naar een rode kaart, maar komt met geel goed weg.

HOOFDSCHUDDEND Met nog twee doelpunten brengt Meulenbroek de eindstand op een niet geflatteerde 6-0.Na het laatste fluitsignaal verlaat trainer Bartens hoofdschuddend het veld. "Dit gaat helemaal nergens over. Ik wil de tegenstander niet belachelijk maken, maar eigenlijk kan dit niet. Om bij een 5-0 achterstand een sliding met twee benen vooruit te maken, is echt onverantwoord. Natuurlijk is het vooral frustratie bij die jonge jongens, maar dan krijgen ze dit seizoen nog veel te verduren. Bij mijn jongens zit de sfeer er goed in. We staan zowaar bovenaan. Als Kroeze en Mols ook nog terugkeren, komt er zelfs concurrentie in de ploeg. Nee hoor, ik reken me niet rijk. Als ze het maar gezellig houden."

Voor tegenstander UNO wordt dat nog een hele opgave. Het devies deze voetbaljaargang voor het eerste was volgens voorzitter/trainer Roel de Groot; sportiviteit en een voorbeeld voor de jeugd binnen de club. Zeperds als in deze derby zullen dan juist sportief geïncasseerd moeten worden.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie