Afbeelding
Transavia

Op dierendag vliegt huisdier gratis met Transavia

3 oktober 2018 om 16:11 Nieuws

SCHIPHOL Ongeveer 115 honden en katten vliegen donderdag 4 oktober gratis mee met Transavia. Het is dan immers dierendag. Transavia trakteert alle baasjes op een gratis vlucht voor hun huisdier.

Ongeveer zes op de tien huishoudens in ons land hebben een huisdier. Van een hond of een kat tot een cavia, kanariepiet of hamster. Nederlanders nemen hun honden en katten ook steeds vaker mee naar vakantiebestemmingen. Bij Transavia gebeurde dat in 2017 maar liefst 30.000 keer. En dat aantal groeit nog steeds ieder jaar, met gemiddeld 10 procent.

Reizigers die morgen tijdens dierendag met Transavia vliegen en hun huisdier meenemen, ontvangen een mail. Daarin staat dat hun trouwe viervoeter op deze bijzondere dag gratis mee op reis mag. De ticketprijs - op basis van een enkele reis - van de viervoeters wordt teruggestort.

HONDEN De onvoorwaardelijke liefde voor hun huisdier brengt dus steeds meer Nederlanders ertoe om de beestjes mee te nemen op reis. De luchtvaartmaatschappij biedt reizigers de service en de gastvrijheid die ze van Transavia gewend zijn. Zo mogen honden en katten met een gewicht tot 10 kilogram (inclusief de transporttas) mee in de cabine. Zwaardere honden reizen mee in een speciaal deel van het ruim. Dat is extra verwarmd en voorzien van klimaat- en drukbeheersing.

TRANSPORTTAS Dagelijks vliegen er ruim 100 huisdieren mee met Transavia. De piek dat honden en katten meereizen is in juli en augustus, wanneer veel Nederlanders de zon opzoeken en hun huisdier niet willen achterlaten. Per vlucht mogen er tot vier dieren mee: twee in het ruim en twee in de cabine. Het is daarom raadzaam om op tijd een plekje voor je huisdier te reserveren. Honden en katten zijn toegestaan vanaf de leeftijd van drie maanden en 21 dagen. Wanneer het beestje mee mag in de cabine, dan zijn daar speciale transporttassen of cabine-kennels voor.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie