Afbeelding
Eigen foto

Het Zondagmiddagpodium gaat weer van start

5 oktober 2018 om 10:59 Uit-cultuur/nieuws

HAARLEMMERMEER Op 7 oktober om 14.00 uur start het Zondagmiddagpodium een nieuwe serie voorstellingen voor senioren in verschillende dorpen in de polder. Tot en met april valt er elke zondagmiddag te genieten van een aantrekkelijk programma op cultureel gebied, zoals serieuze of populaire muziek, cabaret, musical, dans of toneel.

De eerste voorstelling op 7 oktober is om 14 uur in het Het Dorpshuis, Snelliuslaan 35 in Badhoevedorp. Gestart wordt met een lezing met beelden over Amsterdam als diamantstad door René Valensa. Deze powerpoint-presentatie voert u als een virtuele wandeling door de vroegere Jodenbuurten van Amsterdam. Na een korte introductie over het ontstaan van de diamantindustrie in Amsterdam lopen we langs voormalige diamantfabrieken en de plekken waar diamantairs en diamantbewerkers woonden en werkten. Wie zij waren en hoe zij aan hun geld kwamen, wordt op aanschouwelijke wijze verteld.

Maar we wandelen ook langs andere belangrijke gebouwen en plekken, zoals 'de Joodse invalide', handwerkersvriendenkring 'het Sarphatihuis', de 'burcht van Berlage' en nog veel meer. Uiteraard komen ook de typische Joodse humor en anekdotes voorbij.

KAARTEN De toegangsprijs is € 5,00, inclusief een kopje koffie of thee. Kaarten zijn zolang de voorraad strekt vanaf 13.30 uur verkrijgbaar aan de zaal of te reserveren op vrijdag van 9.30 tot 11.30 uur bij MeerWaarde op 023-5698873. Dan is ook vervoer met RegioRijder te reserveren.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie