Vader met zoon in vliegtuig
Vader met zoon in vliegtuig Onbekend

Vliegen met autisme, dementie, Alzheimer en syndroom van Down? Het kan!

7 oktober 2018 om 13:43 lokaal Deel je nieuws

Het maken van een vliegreis is voor mensen met autisme, Alzheimer, dementie en syndroom van Down soms heel belastend. Dit komt met name door de prikkels tijdens het proces naar het vliegtuig, inchecken, bagage afgeven, security en paspoort controles. Met een goede voorbereiding en assistentie is het echter mogelijk om veel prikkels te ontlopen.

Op zondag 18 november 2018 van 11.00-17.00 a.s. vindt het "Vliegen met autisme" event plaats bij Aircraftmocx in Hoofddorp. De lezing en demonstraties zullen 4 keer plaats vinden.

In en rondom een echte Boeing 737, die gebruikt wordt om bemanningen op te leiden, hebben we tal van activiteiten voor zowel volwassenen als voor de kinderen. Er wordt 4 x een Flight safety demonstratie gegeven door een echte vliegtuig crew. Tevens krijg je uitleg over het vliegtuigen en het vliegen. Piloten en stewardessen zullen alle vragen beantwoorden. Er zijn stands van reisagenten die kennis van reizen met een beperking hebben. Hoofddorper Kees Hoekstra zal een lezing/workshop geven over hoe je je voorbereid op een vliegreis. Nora (grote zus van Christy, die autisme heeft) zal optreden. Kees zal zijn boekje signeren. Voor de kinderen zijn er leuke activiteiten met het thema "Vliegen" dit olv professionele leidsters. Er is ook een (Indonesisch) hapje en drankje. Het belooft een unieke dag te worden. De aanmeldingen lopen al behoorlijk snel dus reserveer nu kaarten a € 10.- p.p.

Aanmelden kan via www.vliegenmetautisme.nl/agenda

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie