Hoofddorper publiceert bijzonder boek

8 oktober 2018 om 07:42 lokaal

HOOFDDORP De verenigingsavond van Postzegelvereniging Haarlemmermeer had afgelopen vrijdag een primeur. Piet Dees, lid van de postzegelvereniging, overhandigde het eerste exemplaar van zijn boek "Voor en na Versailles" aan voorzitter Peters. Dit als dank voor de jarenlange betrokkenheid en inspiratie van de vereniging.

De uitgifte van een boek waarin de geschiedenis wordt verteld aan de hand van postzegels is uniek in de wereld van de Filatelie. Met dit boek, dat door hemzelf is opgemaakt, wil Piet Dees bewijzen dat het verzamelen van postzegels ook een hele interessante en boeiende bezigheid kan zijn.

Volgend jaar, om precies te zijn op 28 juni 2019, is het 100 jaar geleden dat in de spiegelzaal de Vrede van Versailles werd getekend waarmee er officieel een einde kwam aan de eerste Wereldoorlog. Deze gebeurtenis en alles daaromheen is het onderwerp van zijn postzegel verzameling. En dus is 2019 voor hem een mooi moment om een deel van die verzameling uit te geven in boekvorm.

Het Verdrag van Versailles is bepalend voor veel ontwikkelingen in Europa in de twintigste eeuw. Volken krijgen of herkrijgen hun onafhankelijkheid en volgens sommigen is het Verdrag van Versailles mede aanleiding voor de Tweede Wereldoorlog. Door dit verdrag wordt de kaart van Europa opnieuw getekend. En dat geldt in het bijzonder voor de grenzen van Duitsland. De ondertitel van het boek luidt dan ook ‘Postale gevolgen voor de grensgebieden van Duitsland’.

Voor en na Versailles behandelt per grensgebied de historische ontwikkelingen, de besluitvorming tijdens de Parijse vredesconferentie en de gevolgen voor het postverkeer. Kortom Voor en na Versailles is een boek dat zich met plezier laat lezen door zowel historici als filatelisten. Het boek (248 pagina's en meer dan 700 afbeeldingen) is verkrijgbaar middels een mail aan pj.dees@quicknet.nl of tijdens bijeenkomsten van de Postzegelvereniging Haarlemmermeer.

 

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie