Alzheimer Café Hoofddorp over gedrag en dementie

20 oktober 2018 om 12:32 lokaal

HOOFDDORP Ellen Millenaar is dinsdag 23 oktober de gespreksleider tijdens het Alzheimer Café Hoofddorp. In het Huis van de Buurt Floriande, Hankstraat 3, zal zij spreken met Simone Klooster, gezondheidszorgpsycholoog, over dementie en gedrag. Aanvang 19.30 uur, einde 21.00 uur. Zaal open vanaf 19.00 uur. Geïnteresseerden kunnen gewoon binnenlopen, de toegang is gratis en de koffie staat klaar.

Kenmerkend voor dementie zijn de geheugenstoornissen die steeds erger worden. Maar ook het gedrag en zelfs het karakter van een patiënt kunnen tijdens de ziekte veranderen. Ongeveer 85 procent van de mensen met dementie krijgt te maken met stemmingsproblemen zoals depressie, angst, lusteloosheid en prikkelbaarheid. Ook kunnen mensen met dementie impulsief en ontremd gedrag vertonen.

Het is in elk geval goed om te bedenken dat de patiënt het niet kan helpen, het veranderende gedrag hoort bij de ziekte. Maar dan nog, hoe ga je daar als mantelzorger mee om? Moet je ingrijpen, bijsturen, of het laten gebeuren? En hoe verwerk je het als je partner een ander mens geworden is?

Simone Klooster zal uitleg geven over de gedragsveranderingen die kunnen voorkomen bij voortschrijdende dementie en wat dat voor de mantelzorgers en naasten kan betekenen. Er is uiteraard gelegenheid om uw vragen te stellen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie