Lijsttrekker Mariëtte Sedee bespreekt het programma van het CDA.
Lijsttrekker Mariëtte Sedee bespreekt het programma van het CDA. Eigen foto

CDA heeft oog voor kleine dorpen en wijken

16 oktober 2018 om 11:45 Verkiezingen/nieuws

HAARLEMMERMEER Het CDA heeft vorige week het verkiezingsprogramma voor de komende gemeenteraadsverkiezingen gepresenteerd. De titel van het programma, '#Hlmeer voor alle dorpen en wijken', moet benadrukken dat het CDA niet alleen oog heeft voor grote kernen, maar dat ook de kleine dorpen en wijken kunnen rekenen op de inzet van de partij.

Lijsttrekker Mariëtte Sedee benoemde tijdens de bijeenkomst in restaurant Den Burgh in Hoofddorp de speerpunten van het programma en stelde de eerste zeven kandidaten op de kieslijst voor aan de aanwezigen. Speerpunten in het programma zijn onder meer het bouwen van sociale huurwoningen en woningen in het middensegment om doorstroom te bevorderen.

WACHTLIJSTEN Verder is er aandacht voor de zorg, waar wachtlijsten in de jeugd-ggz voor het CDA onaanvaardbaar zijn en op korte termijn moeten worden weggewerkt. Ook willen de christendemocraten meer doen tegen laaggeletterdheid om te voorkomen dat mensen die niet goed kunnen lezen en schrijven in een isolement terechtkomen. 

Op de website van het CDA Haarlemmermeer is het gehele programma te vinden, net als een gesproken kortere versie.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie