De Reigers viel in de tweede helft geregeld aan, waaruit meerdere grote kansen voortkwamen. Jordi Smit

Les effectiviteit voor Reigers-dames

16 oktober 2018 om 13:04 Sport/sport

HOOFDDORP Dames 1 van De Reigers ging zondagmiddag met 0-1 onderuit tegen Westerpark. De Hoofddorpers hadden grote delen van de wedstrijd de bal, maar kregen een lesje effectiviteit te verwerken. De thuisploeg kreeg namelijk acht strafcorners mee, maar wist deze niet te benutten. Westerpark daarentegen had twee strafcorners en wist daaruit het enige doelpunt van de wedstrijd te maken.

Onder het genot van een overheerlijk najaarszonnetje zagen ongeveer vijftig mensen langs de kant De Reigers afwachtend aan de wedstrijd beginnen. De openingsfase speelde dan ook vooral op eigen speelhelft af met veel balbezit voor Westerpark. Tot grote kansen voor de bezoekers leidde het echter niet, omdat De Reigers een uitstekend verdedigingsblok had staan waar elke aanval van Westerpark op stuitte.

SCHERPTE De eerste kans van de wedstrijd kwam echter op naam van De Reigers die vanwege 'shoot' (trappen tegen de bal, red.) een strafcorner meekreeg. Het schot mistte echter scherpte en precisie. Vervolgens kwam Westerpark er snel uit via een counter, waaruit een strafcorner voor de uitploeg voortkwam. De bezoekers wisten de kans wel te verzilveren: 0-1. Daardoor stond De Reigers na ruim 10 minuten al op achterstand.

Opvallend genoeg liep Westerpark na de voorsprong vooral achteruit. De Amsterdamse club liet de thuisploeg aan de bal en dat zorgde voor de nodige kansen. De Reigers kreeg in de eerste helft na het doelpunt maar liefst vier strafcorners, maar telkens was de aanname voor het schot niet goed genoeg. Ondertussen moest de thuisploeg uit blijven kijken voor een counter van de tegenstander.

SPANNEND SLOT Ook na rust hoefde De Reigers niet te klagen over de geboden kansen. Tot echte veldkansen kwam de ploeg niet (eigenlijk de hele wedstrijd niet), maar ook nu konden de dames rekenen op een aantal strafcorners. Ze kregen in de tweede helft drie strafcorners, die allemaal misgingen. Hoe vaker De Reigers echter naar voren ging spelen, des te meer ruimte er achter de verdediging van de thuisploeg lag. Westerpark wist hier echter niet van te profiteren.

De laatste 6 minuten besloot de trainer van De Reigers va-banque te gaan spelen. Hij haalde de keeper uit het veld en zette een vliegende keeper binnen de lijnen. Het mocht echter niet baten, want vooral Westerpark werd nog écht gevaarlijk in de counter. Het is voor De Reigers de derde nederlaag in zes wedstrijd, waarmee de gedroomde promotie naar de 1ste klasse voor even in de ijskast kan. De Hoofddorpse dames nemen het over 2 weken in Friesland op tegen Leeuwarden.

HEREN Na de wedstrijd van de dames was het aan de heren. Zij wonnen overtuigend met 6-2 van Spandersbosch, waardoor ze nu op de tweede plaats staan met een punt achterstand op Bennebroek. Over 2 weken wacht de uitwedstrijd tegen Rood-Wit.