Afbeelding
Henk van Ommeren

Proefknip Zwanenburgerdijk verplaatst

17 oktober 2018 om 10:13 lokaal

ZWANENBURG De proef met een knip in de Zwanenburgerdijk wordt voortgezet maar dan wel op een andere locatie op de dijk. Dat heeft wethouder Reneman (Verkeer en Vervoer) dindagmiddag bekendgemaakt. Aanleiding voor de verplaatsing van de proefopstelling is (gevreesde) omzetdaling.

Hij kon er dinsdagmiddag kort over zijn, wethouder Reneman. De op 24 september gestartte proef om de hoeveelheid verkeer op een deel van de ringdijk te verlagen middels een knip, is gestopt. De proefopstelling wordt vervolgens verplaatst naar een andere, meer in westelijke richting, gelegen locatie. Daar wordt de proef nog een maand voortgezet, waarna duidelijk moet worden of zo’n knip ook daadwerkelijk bijdraagt aan het het verlagen van het aantal verkeersbewegingen en daarmee aan het verbeteren van de leefbaarheid.

Voor de verplaatsing is gekozen, nadat bleek dat de eerste knip in de dijk, ter hoogte van de Lindenlaan, stuitte op te veel bezwaren van ondernemers. Zij vrezen dat ze als gevolg van de proefknip omzet mislopen. “En dat moeten we zien te voorkomen”, aldus de wethouder, die meteen liet weten dat de eerste vier weken voldoende informatie hebben opgeleverd.

De tweede proefknip wordt nu aangebracht ter hoogte van de Venenweg. De proef start 22 oktober en zal vier weken duren (einddatum 18 november).

De twee proefperioden moeten volgens de wethouder voldoende meetresultaten opleveren om te klunnen beoordelen of de proef is geslaagd.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie