Afbeelding
TEPASFOTO

Dolf Jansen blikt terug in Oudejaarsconference ‘Beeldenstorm’

18 oktober 2018 om 10:05 Uit-cultuur/nieuws

HOOFDDORP Dolf Jansen is terug met een nieuwe Oudejaarsconference: ‘Beeldenstorm’. ‘Beeldenstorm’ geeft een beeld van wie we zijn, waar we zijn, waar we heengaan en of we een standbeeld verdienen. Heel veel humor, poëzie en publieksparticipatie tot in de garderobe. De voorstelling is te zien op vrijdag 2 november om 20.15 uur in de Grote Zaal van Schouwburg De Meerse.

Omdat het jaar begon met felle discussies over standbeelden (straatnaambordjes, namen van scholen en tunnels) van Oud-Hollandsche Helden, die wellicht wat minder heldhaftig waren dan we zouden willen. Of gewoon racisten waren, massamoordenaars, tuig in een pofbroek. Blijven standbeelden en borstbeelden staan en, vooral, wat leren we van onze geschiedenis?

Maar eigenlijk is ‘Beeldenstorm’ vooral wat we elke dag, 24/7 over ons heen krijgen, via oude en nieuwe media, socials en a-socials, fake news outlets, de schermpjes van phone en tablet en natuurlijk de tweets van bevriend staatshoofd D. Trump. Eén van de meest intelligente en goedgebouwde mannen in het Witte Huis.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie