Afbeelding
Henk van Ommeren

Halfweg heeft weer centrum voor gezondheid op Mientekade

18 oktober 2018 om 18:20 lokaal

HALFWEG Bijna acht jaar geleden werd het pand op de Mientekade, waarin een gezondheidscentrum was gevestigd, gesloopt. Nieuwbouw liet echter enige tijd op zich wachten. Nu is echter de eerste fase af en kan het nieuwe gezondheidscentrum, met een huisartsenpost, ingericht worden.

De nieuwbouw van vijf woontorens voor senioren werd volgens Vivianne Regout, directeur portefeuille-vernieuwing Ymere, door verschillende oorzaken vertraagd. "De oorspronkelijke plannen dateren al van 2005. Het kostte bloed zweet en tranen om het uiteindelijk te realiseren. De vastgoedcrisis, bezwaren van omwonenden maar ook een probleem met het dijklichaam waarop gebouwd moest worden heeft tot gevolg gehad dat het veel langer duurde dan gepland." Wethouder Raymond van Haeften van Haarlemmerliede en Spaarnwoude is blij dat de eerste fase van de nieuwbouw nu opgeleverd is. "Er is een grote behoefte aan seniorenwoningen. Mensen moeten langer thuis kunnen blijven wonen. Een medisch centrum om de hoek is dan een ideale oplossing."

De plaatselijke huisarts Ernst Heeneman werd 31 jaar geleden door de toenmalige burgemeester Frank IJsselmuiden benoemd als huisarts. Dat was in die tijd de gewoonte. De praktijk aan de Amsterdamsestraatweg is inmiddels al 70 jaar als zodanig in gebruik. "Toen er plannen kwamen voor nieuwbouw was dit een uitgelezen moment om een praktijk te creëren die meer aan de huidige eisen voldoet. Bovendien is het ideaal omdat het dicht bij veel seniorenappartementen en woningen wordt gebouwd."

Het centrum dat plaats biedt aan een huisartsenpost en andere gezondheidszorg zoals een fysiotherapeut, is gevestigd op de begane grond van de eerste woontoren die gerealiseerd is aan de Mientekade. Volgens Vivianne Regout gaat er eind van dit jaar gestart worden met de tweede fase. In totaal is er in de vijf woontorens plaats voor 69 appartementen, die toekomstbestendig gebouwd zijn voor mensen van 65 jaar of ouder.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie