Afbeelding
Pixabay.com

Geen gym leerlingen KSH

25 oktober 2018 om 09:49 lokaal

HOOFDDORP Een kwart van de leerlingen van de KSH krijgt nog altijd geen gymles. Dat heeft wethouder Adam Elzakalai vorige week gezegd tijdens de raadsvergadering in antwoord op mondelinge vragen van raadslid Michel van Dijk van Forza!

Voor de KSH ontstond aan het begin van dit schooljaar een groot probleem, omdat de renovatie van sporthal Het Spectrum enorme vertraging oploopt. De werkzaamheden duren vermoedelijk tot volgend voorjaar.

Daardoor zit de KSH zonder gym-accommodatie. Docente Miranda Reijnders van de KSH luidde eerder deze maand al de noodklok in de gemeenteraad. Ze deed een dringend beroep op de politiek snel met een oplossing te komen, omdat voor middelbare scholieren sport erg belangrijk is.

Raadslid Van Dijk stelde de kwestie opnieuw aan de orde, omdat de onderwijsinspectie kort geleden stichting Iris, waar de KSH onder valt, op de vingers heeft getikt, omdat lichamelijke oefening niet meer op het programma staat van alle leerlingen. Dat is wel een wettelijke verplichting. Er zou zelfs worden gekort op de onderwijsuitkering aan de KSH.

Wethouder Elzakalai antwoordde dat de zaak prioriteit heeft en houdt bij de gemeente. Het is inmiddels gelukt om voor driekwart van alle leerlingen een alternatieve locatie te vinden om te sporten. Voor een kwart is dat dus nog niet gelukt. "Dat wordt ingewikkeld en lastig om ook voor deze laatste groep onderdak te vinden", zo gaf de wethouder toe. Volgens hem verlopen de gesprekken met de directie van de KSH in een 'constructieve sfeer'.

Elzakalai zei dat de gemeente op twee borden blijft schaken. Op het ene bord wordt er alles aan gedaan om de renovatie van de sporthal eerder dan de planning klaar te krijgen en op het andere bord blijft de zoektocht gaande naar een geschikte alternatieve locatie. "Maar het wordt moeilijk", aldus de wethouder.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie