Afbeelding
Staatsbosbeheer

Staatsbosbeheer pakt park Zwaansbroek aan

25 oktober 2018 om 15:00 lokaal

HAARLEMMERMEER Staatsbosbeheer gaat vanaf 29 oktober werkzaamheden uitvoeren in Zwaansbroek. Op veel plekken zijn de paden niet meer goed begaanbaar door de dichte begroeiing. De struiken die er nu staan worden helemaal teruggezet, net als het snoeien van bijvoorbeeld een hortensia.

Door het snoeien zouden de struiken weer allemaal nieuwe scheuten moeten krijgen en rijker moeten gaan bloeien. ZTevens worden een aantal slootkanten gesnoeid. De sloten zijn belangrijk voor het waterbeheer. Ze mogen niet teveel begroeid zijn om zo de waterdoorlaat zo optimaal mogelijk te houden. Volgens Staatsbosbeheer zal deze operatie behoorlijk ingrijpend zijn, maar wordt het gebied daarna voorlopig weer met rust gelaten.

DEPOT Het vrijgekomen materiaal wordt gesnipperd en tijdelijk in depot gelegd. Uiteindelijk wordt het afgevoerd en zullen de snippers als biomassa voor energievoorziening gaan dienen. In de directe omgeving van de werkzaamheden worden de paden afgesloten om onveilige situaties te voorkomen. Het doorgaande fietspad richting Ons Tweede Thuis blijft wel open. De werkzaamheden zullen ongeveer vier weken gaan duren. Meer informatie: kennemerland@staatsbosbeheer.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie