lichtjestocht
lichtjestocht E. Blom

Lichtjestocht over het water in Floriande

28 oktober 2018 om 12:56 lokaal Deel je nieuws

Op zaterdagavond 27 oktober vierde Kanovereniging Waterwolf traditie getrouw de laatste kanoavond van het seizoen met een lichtjestocht door de woonwijk Floriande in Hoofddorp.

Een grote groep kanovaarders vertrok vanaf het SKWA in kajaks en kano's die versierd waren met lichtjes of fakkels. Ze vaarden door de woonwijk richting Cruquius om uiteindelijk bij het clubhuis de avond met een gezellige BBQ af te sluiten.

Het was tijdens de vaartocht gelukkig droog weer, maar volgens Olaf de jongste deelnemer van de groep was het wel koud. De Kanovereniging organiseert deze tocht elke jaar voor alle leden en let er wel op dat iedereen warm gekleed het water op gaat en de veiligheid goed bewaakt blijft. De lichtjestocht is een afsluiting van het zomer-vaarseizoen.

De Kanovereniging is al 24 jaar actief in de gemeente Haarlemmermeer. Voor jong en oud organiseren ze kanocursussen, toertochten, kanopolotrainingen en widwater vaartochten. In de winter blijven er op zondag nog kanoërs tochten varen, maar de meeste leden zoeken het zwembad op om de kanovaardigheden te oefenen. Vanaf januari organiseren ze voor iedereen die interesse heeft eskimoteercursussen. Meer informatie over de kanovereniging of de eskimoteercursussen is te vinden op de website www.kvwaterwolf.nl

Lichtjestocht
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie