Afbeelding
Eigen foto

Meepraten over groenstroken

29 oktober 2018 om 11:24 lokaal

HOOFDDORP Omwonenden en geïnteresseerden die mee willen praten over het beheer van groenstroken in Hoofddorp, zijn woensdag 7 november vanaf 20.00 uur welkom in het verenigingsgebouw van De Heimanshof.

Sinds 1 september is door de gemeente een aantal groenstroken in buurtbeheer gegeven in het kader van het burgerparticipatiemodel van Stichting MEERgroen. Het gaat hier om de IJtochtzone in Floriande en Overbos (waar 8 oktober al eens een buurtoverleg over is geweest) en de Jansonius Natuurstrook in het Oude Buurtje voor Hospice Bardo, het wijkgroen in het Houtwijkerveld en het zogenaamde 'stenenveld' in Bornholm, op het kruispunt bij de brandweer.

Woensdag 7 november zijn omwonenden van de laatste drie stroken en andere belangstellenden welkom op De Heimanshof om mee te komen praten over de invulling van die groengebieden.

Stichting MEERGroen is in 2011 opgericht en heeft als doel zoveel mogelijk mensen te mobiliseren voor meer ecologisch en duurzaam beheer en meer sociale cohesie en maatschappelijke betrokkenheid. Om die reden is MEERGroen een ‘sociaal bedrijf’, met als doel actieve burgerparticipatie te stimuleren. Dat heeft tot dusver geresulteerd in veertig projecten in zes gemeenten, waarin op jaarbasis zo'n duizend mensen meedoen als vrijwilliger.

Nu bijna alle groen buiten de siervakken en het gazon in eigen beheer is, wil de stichting alle mogelijkheden om daar iets moois en leuks van te maken aangrijpen met alle omwonenden en geïnteresseerden. Zoals MEERGroen dat ook op andere locaties doet (bijvoorbeeld Park 2020), zijn dit soort plekken bij uitstek geschikt om er te spelen en er evenementen te organiseren zoals werkmiddagen. Omdat burgerparticipatie de basis is van de werkwijze, is er veel ruimte voor bijdragen en ideeën van mensen die daaraan meewerken.

Belangstellenden zijn wel verplicht zich voor de bijeenkomst aan te melden. Dat kan bij Franke van der Laan van Stichting MEERgroen via 06-48226490 of info@stichtingmeergroen.nl.

De Heimanshof staat aan de Wieger Bruinlaan 1 in Hoofddorp. Meer informatie over het werk van MEERgroen is te vinden via www.stichtingmeergroen.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie