De lokale ondernemers die nu al producten leveren voor de Lokale Versbox.
De lokale ondernemers die nu al producten leveren voor de Lokale Versbox. Jos van Rooijen

'Kies voor de Lokale Versbox'

1 november 2018 om 19:04 Nieuws

HOOFDDORP De Lokale Versbox start per 1 november in Hoofddorp en omgeving. Een versbox die wordt geleverd met kwaliteitsproducten van de plaatselijke verswinkels. "En waarmee je 3 heerlijke gerechten kunt maken met heel veel smaak", aldus initiatiefnemer Marcel Buis.

Samen met lokale ondernemers heeft hij enige tijd geleden de Lokale Versbox geïntroduceerd. De reacties daarop waren zo positief, dat hij nu ook Hoofddorp en omgeving wil laten kennismaken met het initiatief.

Voor een deel uit ideologische motieven, maar meer nog omdat hij tevens begrippen als lokaal, vers, kwaliteit, smaak en gemak belangrijk vindt.

"De producten in de lokale versbox worden allemaal geleverd door de lokale verswinkeliers. Daardoor weet je precies waar de producten vandaan komen, want het zijn winkeliers uit je eigen omgeving en zij kunnen je er alles over vertellen. In de box zitten naast de recepten, alle verse ingrediënten voor drie maaltijden (één met vis, één met vlees en één vegetarisch)."

"De producten zijn gegarandeerd dagvers en van hoge kwaliteit, waardoor ze veel meer smaak hebben. De recepten zijn gemakkelijk te volgen en kunnen", aldus Marcel die zichzelf omschrijft als liefhebber van koken en gezond eten, "over het algemeen snel gemaakt worden. Bovendien worden er kindvriendelijke tips gegeven in de recepten "

De versboxen kunnen worden bezorgd (thuis of zelfs op de werkplek). Maar veel klanten kiezen ervoor om de box zelf op te halen wanneer het ze uitkomt.

Voor de regio Hoofddorp is het ophaalpunt Versboerderij De Volharding aan de Hoofdweg 516, van Joop Singer.

"Ruimte genoeg en gratis parkeren" zegt Joop die de groente levert voor de versbox die hij omschrijft als een fantastisch initiatief.

"Want via de box kun je op eenvoudige manier genieten van verse en lekkere producten waarvoor ook nog eens een eerlijke prijs is betaald", aldus Joop die tevens de bezorging verzorgt.

Zijn enthousiasme wordt onderschreven door Chris Buitenweg (van Gelderblom Slagerij & Partyservice), Martin Bond (van Volendammer Vishandel Kruisweg) en Bruno van Es (van Deli K's). Ook deze plaatselijke verswinkels leveren hun producten voor de Lokale Versbox Hoofddorp.

"Het zijn allemaal pioniers die het idee van een lokale versbox graag ondersteunen", aldus Marcel die naast de bestaande regio's, ook nog op zoek is naar plaatselijke verswinkels in andere regio's.

"Verswinkeliers die zich ook willen aansluiten bij dit lokale initiatief, zijn van harte welkom", aldus Marcel die zich inmiddels weet verzekerd van de steun van René Boudri.

"Samen willen we de kwaliteitsproducten van plaatselijke verswinkels onder de aandacht brengen. Allemaal in één box, flexibel en geen gedoe".

De start in de regio Hoofddorp wordt gevierd met 50% korting op de eerste bestelling.

Voor meer informatie zoals bestellen van een versbox zie: www.LokaleVersbox.nl of (06) 16 49 15 72 (Marcel Buis) of (06) 24 34 88 29 (René Boudri).

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie