Initiatiefneemster van TopsUPport Lisanne de Roever samen met haar vijf amssadeurs en een aantal topsporters en talenten en wethouder sport Adam Elzakalai.
Initiatiefneemster van TopsUPport Lisanne de Roever samen met haar vijf amssadeurs en een aantal topsporters en talenten en wethouder sport Adam Elzakalai. Renata Jansen

TopsUPport Haarlemmermeer van start met succesvol ondernemersontbijt

13 november 2018 om 14:37 Sport/sport Deel je nieuws

Meer dan 30 ondernemers aan de ontbijttafel met 9 zeer talentvolle sporters uit de Haarlemmermeer. Dat was het geval tijdens het TopsUPport ondernemersontbijt op 8 november in het Novotel Amsterdam Schiphol Airport. Het ondernemersontbijt was de officiële aftrap van TopsUPport Haarlemmermeer, het nieuwe initiatief dat de topsport in de regio naar een hoger niveau tilt met hulp van het regionale bedrijfsleven.

Sporters en bedrijven met elkaar in contact
Eén van de initiatiefnemers van TopsUPport Haarlemmermeer is Lisanne de Roever, oud-olympisch hockeykampioen en topsportcoördinator van Topsport Haarlemmermeer. “TopsUPport ondersteunt de sporter op financieel vlak, maar kijkt ook wat bedrijven en sporters op maatschappelijk vlak voor elkaar kunnen betekenen.” De Roever heeft TopsUPport opgezet met vijf ambassadeurs uit het Haarlemmermeerse bedrijfsleven, namelijk Rik Balder, Lex Vonk, Ruud van Hecke, Erik Klein Nagelvoort en Frank Griekspoor.

Het ontbijt
Tijdens het ontbijt deelden de aanwezige topsporters en talenten hun ervaringen en knelpunten met de ondernemers. Zo vertelden de synchroonzwemsters Noortje en Bregje de Brouwer over hun verhuizing voor de sport naar Hoofddorp, maar ook over de afname van financiële steun door NOC* NSF. De 21-jarige atlete Bowien Jansen zocht een baan voor één dag naast haar studie en topsport. Zij boekte tijdens het ontbijt direct succes. Ze kreeg meteen van drie ondernemers kansen aangeboden.

“Mensen zien presteren. Dat is toch het mooiste dat er is”
Wethouder Sport Adam Elzakalai lichtte het topsportbeleid van de gemeente Haarlemmermeer toe en opende dit nieuwe initiatief met een eerste donatie: “Als gemeente doen we veel om het topsportklimaat te optimaliseren. Mensen zien presteren, dat is toch het mooiste wat er is. Dat moeten we ondersteunen.”

Lid worden
Na afloop van het ontbijt ontving TopsUPport 23 donaties, waarmee meer dan 11.000 euro is opgehaald. Een lidmaatschap voor TopsUPport Haarlemmermeer kost 500 euro. Naast dat u hiermee de topsporters en talenten in Haarlemmermeer ondersteunt, krijgt u zelf de mogelijkheid om diverse evenementen, zoals de uitreiking van de gemeentelijke sportmedailles en wedstrijden van de aangesloten sporters bij te wonen. Neem voor meer informatie contact op met Lisanne de Roever via lderoever@topsporthaarlemmermeer.nl en volg de pagina www.linkedin.com/company/topsupport-haarlemmermeer

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie