Afbeelding
Robert Joore

Onderwijsminister op bezoek bij basisschool De Zwanebloem

14 november 2018 om 08:55 Verkiezingen/nieuws

ZWAANSHOEK Onderwijsminister Ingrid van Engelshoven stond maandag voor de klas in Zwaanshoek. De D66-minister bezocht basisschool de Zwanebloem en sprak daar met kinderen in de groepen 5 en 8. Die vonden het allemaal best spannend, maar ontdooiden snel door de geïnteresseerde en ontspannen wijze waarop de minister vragen stelde.

In groep 5 vertelde de minister over hoe het is om minister te zijn en stelde zij vragen aan de kinderen. Op de vraag wat de kinderen zouden doen als zij zelf minister waren, volgde als antwoord vrede in de wereld en het oplossen van de plastic soep. De kinderen vertelden de minister ook  heel trots over de groene school, de wijze waarop zij gescheiden afval inzamelen en over het wormenhotel. 

KONING In groep 8 waren de vragen meer inhoudelijk. Zo wilde iemand weten of de minister de koning wel eens had ontmoet en vroeg een ander kindje of ze zelf rijdt of een chauffeur heeft. Ook kreeg Engelshoven vragen te verduren over hoe haar werkdag er uit zag, of ze veel samenwerkt met minister-president Mark Rutte en wat ze leuk vindt aan het beroep minister.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie