Afbeelding
Archief

Geen Michiel de Ruyter-fontein in centrum Hoofddorp

20 november 2018 om 07:22 lokaal

HOOFDDORP De fontein op het Beursplein in het centrum van Hoofddorp blijft vooralsnog Hódmezövásárhely heten. Een poging van onafhankelijk raadslid Bert de Ruiter om de naam door middel van een motie te veranderen in Michiel de Ruyter-fontein kreeg vorige week geen meerderheid van de gemeenteraad.

De Ruiter motiveerde zijn motie met de vaststelling dat niemand de naam  Hódmezövásárhely foutloos kan uitspreken en dat de stedenband met de Hongaarse zustergemeente inmiddels verleden tijd is. De beroemde zeeheld admiraal De Ruyter spreekt volgens het raadslid veel meer tot de verbeelding. De Ruiter zette in de persoon van Frits de Ruyter de Wildt, nazaat van Michiel de Ruyter, zwaar geschut in om zijn pleidooi kracht bij te zetten.

De raadsleden Mieke Booij (PvdA) en Anneke van der Helm (CDVP) meenden dat de fontein een cadeau was van de Hongaarse zustergemeente, maar die informatie bleek niet te kloppen. Toch was er onvoldoende instemming met het voorstel van Bert de Ruiter. Hij kreeg alleen steun van CDA, Forza!, SRH en CDVP en dat was onvoldoende om de fontein bij hotel-restaurant De Beurs om te dopen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie