Afbeelding
ZJA Zwarts & Jansma Architecten

Volgend jaar bouw nieuwe bruggen

22 november 2018 om 15:03 lokaal

HOOFDDORP Het vervangen van de bruggen over de Hoofdvaart en Bennebroekertocht wordt, naar alle verwachtingen, een klus voor 2019. Dat blijkt uit een reactie van Irma Graveland, woordvoerster van de gemeente Haarlemmermeer, naar aanleiding van vragen over het grote bouwbord dat vorige week is geplaatst bij het kruispunt Hoofdweg en Bennebroekerweg.

De start van de werkzaamheden was aanvankelijk gepland voor het begin van dit jaar, zodat in het tweede kwartaal van 2019 gebruik gemaakt zou kunnen worden van het nieuwe stelsel van bruggen en duikertocht over de twee watergangen. Die planning, tijdens een speciale persconferentie nog toegelicht door wethouder Steffens-van de Water, is echter niet gehaald. Volgens de woordvoerster is daar een logische verklaring voor: de extra zorgvuldigheid die de Omgevingsdienst heeft gevraagd in verband met de (mogelijke) aanwezigheid van boerenzwaluwen en vleermuizen en de manier waarop met deze dieren wordt omgegaan tijdens de uitvoering van het project. Zo'n onderzoek naar vleermuizen mag alleen in het voor- en najaar worden gedaan.

Die onderzoeken zijn inmiddels afgerond en tevens is de uitgebreide ruimtelijke procedure doorlopen. Op basis daarvan kan het proces door en is zelfs de opdracht al gegund. "Het gaat hier om een zogeheten 'construct en design-opdracht' en dat betekent dat de uitvoerend aannemer eerst een definitief ontwerp met bijbehorende technische tekeningen maken. De verwachting is dat hij in het voorjaar van 2019 kan beginnen met de uitvoering en dat de klus eind van het jaar gereed is."

De vervanging is noodzakelijk omdat de bruggen aan het eind van hun levensduur zijn gekomen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie