Afbeelding
Archief

Spaarne Gasthuis neemt bariatrie over van MC Slotervaart

22 november 2018 om 19:18 lokaal

HOOFDDORP Het Spaarne Gasthuis is gevraagd, na intensief overleg tussen zorgverzekeraar en de curator, om de bariatrische zorg van MC Slotervaart te gaan leveren. "Wij zijn blij dat er eindelijk duidelijkheid is voor de patiënten. Momenteel zijn we in gesprek met de medewerkers van het bariatrische team over hun overstap naar het Spaarne Gasthuis. Wij zorgen voor een gastvrije ontvangst voor patiënten en medewerkers," aldus Ivo van Schaik, bestuursvoorzitter Spaarne Gasthuis.

Bariatrie is een tak van de geneeskunde die zich bezighoudt met de oorzaken, preventie en behandeling van obesitas. Binnen dit deelgebied probeert men door middel van diëten, oefening en gedragstherapie of chirurgie gewichtsafname te bereiken.

Het onderbrengen van het bariatrische centrum binnen het Spaarne Gasthuis draagt bij aan onze visie van de juiste zorg op de juiste plek. Martijn Weisfelt, voorzitter medische staf geeft aan buitengewoon content te zijn met de aanvulling van deze medisch specialistische zorg. "Binnen het multidisciplinaire bariatrisch centrum van het Spaarne Gasthuis kunnen wij de volledige bariatrische zorg verlenen. Het gaat ook over preventie en de voor- en nazorg die voor patiënten met morbide obesitas cruciaal is voor een langdurig gunstig gezondheidseffect."

Sjoerd Bruin, een van de bariatrische chirurgen, is blij dat er een doorstart wordt gemaakt voor de zorg van deze patiënten. "Het Spaarne Gasthuis is een ziekenhuis met een duidelijke visie die vanaf het begin af aan heeft aangegeven bariatrische zorg belangrijk te vinden en serieus te nemen. Wij voelen ons zeer welkom en zijn trots dat we straks behoren tot het ziekenhuis van de toekomst en hierdoor onze ambitie verder kunnen ontwikkelen."

In het persbericht van MC Slotervaart is aangekondigd dat patienten de komende dagen een brief ontvangen waarin wordt aangegeven dat het Spaarne Gasthuis hun behandeling kan overnemen.

Het Spaarne Gasthuis is blij dat er eindelijk duidelijkheid is over de bariatrische chirurgie. "Vanaf het begin hebben wij als ziekenhuis aangeboden om zorg te dragen om zorg te willen dragen voor de bariatrische patiënt. Wij gaan er alles aan doen om de overgang soepel te laten verlopen."

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie