Rob krijgt de welverdiende oorkonde overhandigd
Rob krijgt de welverdiende oorkonde overhandigd Katja Mastenbroek

Jubilarissen avond bij Brandweer Lisserbroek

25 november 2018 om 12:59 lokaal Deel je nieuws

Lisserbroek,  Zaterdagavond is in de kazerne van Brandweer Lisserbroek stilgestaan bij een viertal jubilarissen. Tweemaal 20 jaar, eenmaal 30 jaar en eenmaal 35 jaar brandweerervaring waren de reden om een postavond te organiseren.
Rob van der Voort is op 1 november 1998 aangesteld als aspirant brandwacht bij post Lisserbroek. Pas op 37 jarige leeftijd werd Rob gegrepen door “het brandweervirus”, echter is hij niet minder enthoussiast geweest in zijn inzet. Rob is gedurende zijn gehele carriere tijdens kantooruren beschikbaar geweest, waardoor hij een zeer waardevolle kracht is voor het korps. Ook na 20 jaar staat hij als chauffeur en manschap vaak klaar om hulp te verlenen. Naast de gebruikelijke taken als oefenen en uitrukken heeft Rob zich ook ingezet voor het controleren van brandkranen, onderhoud voertuigen, logistiek en de jeugdbrandweer.

Eveneens op 1 november 1998 is Raymond van Bakel in dienst gekomen als aspirant brandwacht. Na de benodigde opleidingen als brandwacht en chauffeur is hij verder opgeleid tot bevelvoerder. Geruime tijd heeft Raymond sturing gegeven aan het onderhoud bij post Lisserbroek. In 2011 is Raymond aangesteld als ploegchef voor de post. Naast de standaard taken die daar bij horen is hij ook de afvaardiging van de Veiligheids Regio Kennemerland bij het Landelijk Platform Vrijwilligheid, en daar zijn we trots op aldus Annette Klitsie (Clustermanager VRK).

Het was post Nieuw Vennep waar Rob Verloop zijn eerste kennismaking had met het brandweervak. Dit was echter van korte duur, niet omdat hij er genoeg van had, maar omdat hij zijn carriere verder voort kon zetten als beroepsbrandweerman bij post Hoofddorp. In de 30 jaar dat Rob bij de brandweer zit heeft hij veel veranderingen gezien. Waar zij in de beginperiode veelal werden ingezet bij de ambulancedienst zijn de taakgebieden in de loop der tijd gescheiden. Rob is opgeleid als brandwacht en heeft laten ook zijn papieren als bevelvoerder gehaald. Woonachtig in Lisserbroek is Verloop in 2004 gevraagd om eens te komen praten bij de post in Lisserbroek. Hierop is hij, naast zijn beroepsfunctie, ook bij de vrijwilligers van post Lisserbroek gaan oefenen en uitrukken.

Al op 18 jarige leeftijd is Christian van der Klauw in dienst gekomen bij de gemeente Haarlemmermeer, post Lisserbroek als aspirant brandwacht op 1 september 1980. Met een vader en een oom bij de brandweer was hij al redelijk bekend met het reilen en zeilen binnen de brandweer. Christian heeft de opleidingen tot brandwacht, chauffeur en ook bevelvoerder met goed gevolg volbracht.  Naast de repressieve taken heeft Christian zich ook ingezet als oefenleider, bij het onderhoud en als leider Jeugdbrandweer.In 2005 is van der Klauw voor een periode van 3 jaar uit dienst geweest, om in 2008 weer terug in dienst te komen als Hoofdbrandwacht. Jaarlijks hoort Christian bij de vaste vrijwilligers die het KinderBeestFeest mogelijk maken en hij heeft verschillende jaren geassisteerd om de Run for KiKa in Spaarnwoude tot een feest te maken. 35 jaar Brandweer om trots op te zijn!

Post Lisserbroek is trots op deze 4 brandweermannen met allen een groot brandweerhart die zij alle 4 op hun eigen manier inzetten. Alle postleden zijn voorzien van de bijhorende medailles en oorkondes. Daarnaast mochten zij de felicitaties en ook een mooie bos bloemen in ontvangst nemen van de personeelsvereniging.

Rob krijgt de medaille opgespeld
Raymond krijgt de medaille opgespeld
de jubilarissen van post Lisserbroek met Cluster Manager Annette Klitsie
Christian voorzien van medaille en bloemen
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie