Penalty door Vince de Kwant voor 1-1
Penalty door Vince de Kwant voor 1-1 Simone Slot

DSOV pakt strijdend tegen Zeeburgia weer drie punten

26 november 2018 om 15:56 Sport/sport Deel je nieuws

Na een mooie opening met een doelpunt van pupil van de week, Jestin Stokman, kon de wedstrijd van start. Zeeburgia, laatste op de competitieranglijst, ging voortvarend van start en maakte het, het ogenschijnlijk wat onwennige DSOV al direct moeilijk. Al in de 6e minuut resulteerde dit in een kopbal op de lat boven keeper Denny van der Giesen. DSOV had moeite met de dadendrang van Zeeburgia en zeker ook met hun snelle buitenspelers. DSOV kwam langzaam in het spel en daarmee kwamen ook wat kansen, waarbij de kopbal van Bianco Carolina na een hoekschop de grootste was. In de 17e minuut was het raak voor Zeeburgia. Een goede aanval maar ook matig verdedigen brachten de bal voor de spits van Zeeburgia die van net buiten het strafschopgebied onhoudbaar voor keeper Denny inschoot (0-1). Schrikken dus voor de mannen en de DSOV aanhang. Gaande de wedstrijd ging het tempo omhoog en kreeg DSOV meer grip op het spel waarmee Zeeburgia onder druk kwam te staan. Toch bleven tussendoor de uitvallen van de bezoekers gevaar stichten. Het was DSOV dat de gelijkmaker kon aantekenen. Nadat Soeremly te Vrede in de 35ste minuut onreglementair in het strafschopgebied van Zeeburgia was afgestopt volgde een penalty die door Vince de Kwant onhoudbaar werd ingeschoten (1-1). Hierna ging DSOV verder drukken en kwam op voorsprong door een knal van Vincent de Kwant (2-1). Met die tussenstand werd de rust bereikt en kon het publiek zich wat gaan opwarmen. De tweede helft liet een levendige wedstrijd zien met op en neer gaand spel. Zeeburgia knokte voor de gelijkmaker maar kon toch niet veel echte kansen forceren. Ook DSOV kreeg niet veel kansen dus bleef het met de smalle marge spannend. Sommige spelers van Zeeburgia raakten onderhand wat gefrustreerd en met een tweede gele kaart en dus rood voor hun rechtsback moest Zeeburgia met 10 man verder. Dat betekende niet dat het gemakkelijker werd, nee juist Zeeburgia zette DSOV nu onder druk. Het werd daarom even nagels bijten voor het DSOV legioen maar de verdediging onder aanvoering van Bianco Carolina gaf geen krimp en zo kon DSOV het heft weer in handen nemen en zelf aan aanvallen toe komen. In de 85ste minuut begon de goed spelende Nayshel Marchena aan een rush richting het Zeeburgia doel. Hij leek de bal daarbij te verspelen maar met een uiterste krachtsinspanning en een uitschuifbeen werd de keeper toch gepasseerd (3-1). De wedstrijd was nu gespeeld, het enige wapenfeit was nog een tweede gele, dus rode kaart voor een tweede speler van Zeeburgia vanwege aanmerkingen op de leiding waardoor de bezoekende club de wedstrijd met negen man en een nederlaag afsloot. Een zwaar bevochten maar mooie overwinning voor onze mannen en met zes punten uit de laatste twee wedstrijden is een mooie sprong op de ranglijst gemaakt. Volgende week uit tegen AGB. Man of the Match werd Soeremly te Vrede die soms onnavolgbaar op de vierkante meter was.