Afbeelding
Redactie

Groep met een minimaal inkomen groeit in de polder

29 november 2018 om 11:50 lokaal

HOOFDDORP Er zijn dit jaar in de gemeente aanzienlijk meer inwoners die een beroep doen op een tegemoetkoming in de zorgpremie dan vorig jaar. Dat blijkt uit een overzicht dat het college van burgemeester en wethouders naar de gemeenteraad heeft gestuurd.

De gemeente biedt inwoners met een inkomen tot 120 procent van het wettelijk minimum de mogelijkheid om een collectieve zorgverzekering af te sluiten. Doel van de regeling is om de zorg aan huishoudens met een laag inkomen te garanderen.

Vorig jaar maakten nog 3.085 huishoudens gebruik van de speciale gemeentepolis. Dat aantal is dit jaar gestegen naar 3.431. Die stijging is opmerkelijk, omdat het economisch herstel dit jaar krachtig is doorgezet in Nederland. De conclusie is dat niet alle huishoudens daarvan profiteren.

De speciale gemeentepolis werd vorig jaar verzorgd door de verzekeraars Zorg & Zekerheid en Zilveren Kruis. De laatste heeft echter aangegeven volgend jaar te willen stoppen. Het college wil echter dat inwoners keuzevrijheid houden bij het kiezen van een zorgverzekering. Tot dusverre hebben Zorg & Zekerheid en Univé aangegeven met een aanbod te willen komen. Mogelijk komen daar meer verzekeraars bij.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie