RDG Academy heeft twee maal zilver op internationaal toernooi

30 november 2018 om 09:06 Sport/sport Deel je nieuws

Zaterdag 24 november jl. stond geheel in het teken van de vierde internationale RG Omnia Cup. Het was een leuk toernooi voor de acht gymnasten van vereniging Rhythmic Dreams Gymnastics Academy (RDG Academy). Ritmische gymnasten afkomstig uit België, Duitsland, Zwitserland, Letland en Nederland streden om de medailles. Het was de eerste wedstrijd in het nieuwe seizoen. Dit betekent voor veel gymnasten nieuwe oefeningen en uitkomen in een nieuwe leeftijdscategorie. Bij de Pre-junioren B startten Lisa Donkervliet en Yun-Li Zwetsloot. Zij lieten in prachtige nieuwe pakjes, hun oefeningen zien met hoepel en zonder materiaal. Ze eindigden op een zesde en tiende plaats. Voor en na de lunch van de jury gaven Lyvana Garrelts en Valeria Baars twee demonstraties. Na de lunch was het de beurt aan Dana van Beem. Zij liet haar oefeningen met knots en bal zien. Het ging zo goed, dat zij op het podium plaats mocht nemen tussen een Letse en Duitse gymnaste. Bij de categorie Junioren B mochten Senna Buskermolen en Jeanine van Son hun performances laten zien. Beide hadden gekozen voor een knots en baloefening. Hun oefeningen werden gewaardeerd met een zevende en elfde plaats. In dit deelnemersveld waren de gymnasten uit België erg sterk. In de groep van de Senioren B kwamen drie gymnasten van RDG Academy in actie. Julia Tan liet het publiek genieten van haar optreden, die door de jury gewaardeerd werd met een zilveren medaille. Eva Oortwijn had gekozen voor een knots en lintoefening. Zij eindigde op de negende plek. Debutante Carolien Plantjé eindigde op een knappe vijfde plek. Aan het eind van de middag lieten Laila en Yasmin van Es hun oefeningen zien voor aankomend seizoen. Daarna volgden coaches Ilse Huiskens en Lisa Vos met een waanzinnige demo. Deze werden gewaardeerd met een luid applaus van het publiek. Ook de senioren-groep lieten hun hoepel-oefening zien, waarmee zij tweede zijn geworden op het NK.

De dag werd afgesloten met de prijsuitreiking. Diploma’s, bloemen en bokalen werden verdeeld onder degenen met de hoogste scores in iedere categorie. Daarnaast waren nog een aantal extra prijzen te verdelen voor miss elegantie, miss flexibiliteit, onze Senna en miss gracieus, onze eigen Julia.

Nieuwsgierig geworden naar Ritmische Gymnastiek? Zondag 2 december a.s. organiseert RDG Academy een internationaal toernooi in Sportcomplex Koning Willem Alexander te Hoofddorp. Of neem een kijkje op www.rdgacademy.nl voor informatie over recreatielessen. 

 

 

 

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie