workshop MeerRadio
workshop MeerRadio MeerRadio

Workshops MeerRadio nu ook in Amsterdam in de lucht

5 december 2018 om 09:53 lokaal Deel je nieuws

De deelnemende leerlingen krijgen een voorbereidende les op school. Daarna maken ze onder deskundige begeleiding een eigen nieuwsuitzending, samen met een echte radiotechnicus. De uitzending is vervolgens via meerradio.nl wereldwijd te beluisteren.

Amsterdams accent

De uitbreiding naar Amsterdam is een gevolg van het succes van de workshops die voor scholen in Haarlemmermeer in samenwerking met Pier K worden aangeboden.

“Kunnen jullie ook een workshop maken die op onze leerlingen is toegesneden?”, vroegen Moll en Kopklas Amsterdam aan projectleiders Moreen Pattiruhu en Bram van Uchelen. “Natuurlijk kan dat,” zeiden zij. En zo ontstond de workshop Maak je eigen nieuwsprogramma. “Als het ware met een Amsterdams accent,” zegt Moreen Pattiruhu. “En rekening houdend met de betref­fende leerlingen, die slim zat zijn, maar dat niet altijd goed kunnen laten zien omdat ze de Nederlandse taal soms lastig vinden.”

Kopklas Amsterdam en Moll Huiswerkbegeleiding

De Kopklas Amsterdammaakt deel uit van AMOS (Amsterdamse Oecumenische Scholen­groep). AMOS en de gemeente Amsterdam (DMO) werken samen om de leerachterstanden in de stad te minimaliseren. De Kopklas is voor kinderen die na groep 8 lager zouden uitstromen dan gezien hun capaciteiten mag worden verwacht. In de Kopklas werken de gemotiveerde leerlingen een jaar lang intensief aan het wegwerken van hun taalachterstand. De leerlingen van de Kopklas zijn meestal meertalig.

Moll Huiswerkbege­leidingis een sociale onderneming die sinds 2006 met huiswerkbegeleiding, privé-les en trainingen werkt aan de bevordering van gelijke kansen voor alle in het Nederlandse onderwijs.

Bestuur MeerRadio dik tevreden

“De samenwerking op educatief gebied met Bram en Moreen verloopt erg goed,” zegt de bestuursvoorzitter van MeerRadio, Hein Jaarsma. “Wat wij ook op prijs stellen is dat onze vrijwilligers met veel plezier participeren in het begeleiden van al die scholieren. De uitbreiding naar Amsterdam is natuurlijk fantastisch nieuws. MeerRadio staat ook wat dit betreft steeds beter op de kaart. En: volgens mij zitten er meer regionale uitbreidingen van ons workshop-aanbod aan te komen. Het is een echte succesformule, waarmee wij natuurlijk dik tevreden zijn.”

Meer informatie over educatie-activiteiten van MeerRadio: http://www.meerradio.nl/educatie

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie