De Hawks breken door de lijn van Ascrum.
De Hawks breken door de lijn van Ascrum. Wenda Balder

Haarlemmermeer Hawks geven geen cadeau’s weg op verjaardag Ascrum

6 december 2018 om 09:57 Sport/sport Deel je nieuws

Afgelopen zondag 2 december trad rugbyclub Haarlemmermeer Hawks aan tegen asrv Ascrum op het nationaal rugbycomplex in Amsterdam. Door het bomvolle programma op de 56e verjaardag van de Amsterdamse studenten rugbyvereniging stond de wedstrijd al om 10.00 uur gepland. Echter, de rugbyers van de piepjonge club uit Hoofddorp hadden geen cadeau’s meegenomen. Ze waren gebrand op de vijfde overwinning op rij. Met veel van blessures teruggekeerde spelers trad het team in een sterke formatie aan. Het kon ook beschikken over een complete bank met vijf frisse spelers.

De hoop op een leuk feestje werd al snel de kop ingedrukt door een scherp startend Hawks. Binnen tien minuten werden twee tries gedrukt en waren de bedoelingen duidelijk. De kicker van de Hawks mistte nog wat scherpte, maar kon zich later in de eerste helft herstellen, omdat de Hawks met gevarieerd spel de druk op de defensie van Ascrum hoog hielden. Dit resulteerde voor rust in nog een drietal tries, waarvan de conversie- twee bonuspunten - telkens benut werd. Met één tegentry van Ascrum kon Hawks rusten met een 5-31 voorsprong. In de tweede helft controleerde Hawks de wedstrijd. Het spel werd op het zachte, herfstige veld zwaarder en zwaarder, maar de Hoofddorpse rugbyers bleven hun taken goed uitvoeren. Met enkele krachtige breaks en lange aanvallen met veel fases, waarbij de volledige breedte van het veld werd benut, liepen de Hawks uit naar 59-5. De laatste try werd gescoord door de afscheid nemende Tim Elabed. Mooier kon niet en na een emotioneel betoog werden de 5 punten goed gevierd op het veld.

Haarlemmermeer Hawks stijgen door de winst naar plek vier in de competitie en met nog één wedstrijd te gaan voor de winterstop is het team voor het eerst in haar jonge historie op weg naar de kampioenspoule. Een unicum, dat aanstaande zondag 9 december om 14.30 uur thuis in Hoofddorp tegen Amstelveense Rugbyclub behaald moet worden.