Afbeelding
Jan Aukes

Beloning voor waterpoloërs ZPCH na hard werken

6 december 2018 om 10:38 Sport/sport

HOOFDDORP De Heren 1 van de Hoofddorpse waterpoloclub ZPCH heeft zaterdagavond in de competitie een zwaarbevochten overwinning over de streep getrokken. In een werkelijk zinderende slotfase won het team van hoofdcoach Ruud Kerkhoff verdiend, dankzij pure inzet, met 10-9 van De Snippen.

De tribune bij het zwembad van Sportcomplex Koning Willem Alexander in Hoofddorp is zaterdagavond goed gevuld. En dat is niet voor niets: met zes overwinning, één gelijkspel en twee verliespartijen staat ZPCH voor aanvang van de thuiswedstrijd tegen De Snippen stevig op de derde plaats in de competitie. De laatste wedstrijd verloor ZPCH echter van het Amsterdamse DJK-ZAR, waardoor het Hoofddorpse team zaterdagavond iets recht heeft te zetten tegen De Snippen.

EVENWICHT De bezoekers zien zaterdagavond veel om van te genieten. ZPCH begint sterk aan de wedstrijd en staat dan ook in een mum van tijd op voorsprong, want het is in de eerste aanval al raak. Dane Guerard krijgt de bal van zijn teamgenoot, draait schitterend weg van zijn tegenstander en geeft de keeper het nakijken. Met de vroege voorsprong geeft ZPCH direct een teken af uitstekend in vorm te zijn.

De bezoekers geven zich echter niet zomaar gewonnen en laten dit in het eerste kwart ook zien. Beide ploegen houden elkaar in evenwicht: 3-3. Het mooiste doelpunt van het eerste kwart komt op naam van ZPCH-speler Chris Bartels. De speler gooit na een persoonlijke actie, waarbij hij een aantal tegenstanders het nakijken geeft, snoeihard raak. Het laat maar weer eens de overtuiging van de thuisploeg zien.

Vroeg in het tweede kwart krijgt ZPCH een strafworp mee. Johan Middel staat alleen voor de keeper en geeft de doelverdediger geen kans: 4-3. Ook het volgende doelpunt is voor ZPCH, waardoor het verder afstand neemt van de tegenstander. Na een goal van De Skippen (schitterende aanval door snel overspel) en ZPCH (een strak schot van afstand) staan de Hoofddorpers na een halve wedstrijd met 6-4 voor.

Ook in het derde kwart houden beide teams elkaar redelijk in evenwicht. De wedstrijd wordt steeds feller (er worden veel overtredingen gemaakt), waardoor de scheidsrechter regelmatig het spel moet stilleggen. Het laat echter zien hoe graag beide ploegen willen winnen. De Snippen hebben ondertussen weinig te klagen met het scoreverloop: de thuisploeg raakt regelmatig lat en paal.

STRIJDLUST In het vierde kwart komt ZPCH op een 9-5 voorsprong, waarmee de wedstrijd lijkt gespeeld. Wonder boven wonder komt De Skippen terug in de wedstrijd: 9-9. De Hoofddorpers hebben alleen geen gebrek aan gezonde strijdlust en Jesse de Boer schiet dan ook 1,5 minuut voor tijd raak. De Hoofddorpers geven de winst vervolgens niet meer weg. Met de overwinning blijft ZPCH stevig op de derde plaats staan.