Taalhuis Hoofddorp zoekt vrijwilligers!

7 december 2018 om 14:03 lokaal Deel je nieuws

Het Taalhuis in Hoofddorp is op zoek naar actieve, vitale vrijwilligers die ondersteuning zouden willen bieden op taal- en/of digitaal gebied.

Taalwandeling:
Al wandelend ondersteun je anderstaligen met het oefenen van de Nederlandse taal. In een groep van vrijwilligers en taalleerders loop je door Hoofddorp en doe je sociale contacten op. Om de week wordt de wandeling begeleid door een sportdocent van Team Sportservice, de andere weken kunnen de vrijwilligers en anderstaligen zelf een rondje uitstippelen. Na afloop koffie/thee met fruit in de Centrale Bibliotheek.
Dag: elke donderdag
Tijd: 10.00 – 11.30 uur
Start/eind: Centrale Bibliotheek Hoofddorp


Digitale ondersteuning:
Geef een cursist van de computercursus in de Bibliotheek 1-op-1 extra ondersteuning buiten en na hun cursus. De cursussen zijn heel laagdrempelig en ook de ondersteuning zal dus heel laagdrempelig zijn. Enige basiskennis van de computer is voldoende. Het gaat erom dat de cursisten hun geleerde computervaardigheden blijven gebruiken, dat zij al hun vragen direct kunnen stellen en dat zij zelfvertrouwen krijgen om het uiteindelijk zelf te kunnen doen.
Dag: in overleg met de cursist
Tijd: in overleg met de cursist

 

Wie heeft interesse en tijd om ondersteuning te bieden tijdens de Taalwandeling en/of bij de digitale cursussen? Stuur een e-mail naar Leonie Schuitemaker, coördinator Taalhuis: leonie.schuitemaker@debibliotheekhaarlemmermeer.nl of bel 023-5664817.

Mochten jullie nog andere mensen kennen die dit eventueel leuk zouden vinden, geef ze ook op!

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie