Afbeelding
WimElise

Mats Hoogland wint Amateur Musicalaward

13 december 2018 om 10:09 Uit-cultuur/nieuws

HOOFDDORP Voor zijn vertolking van Sjaak in de musical 'Into the woods' heeft Mats Hoogland in de categorie 'Beste Mannelijk Bijrol' de Amateur Musicalaward gewonnen. Hoogland is leerling van de Jeugdtheaterschool Haarlemmermeer (JTS).

De Amateur Musical Awards is inmiddels meer dan een begrip. Elk jaar worden de kandidaten beter en de uitvoering professioneler. Op 10 december was het grote spektakel voor het eerst live te volgen bij RTV Rijnmond. De Jeugdtheaterschool Haarlemmermeer was erbij. Kandidaten Kirsten de Vries in de rol van Roodkapje en Mats Hoogland in de rol van Sjaak uit de musical Into the Woods en ook voor 'Beste vormgeving poster' maakte JTS kans op een award.

INTO THE WOODS Precies een jaar geleden presenteerde de productiegroep van de JTS de Sondheim-musical 'Into the Woods' in de Schouwburg De Meerse. Onder de bezielende leiding van regisseur Dennis ten Vergert, muzikaal leider Barbara van Houten en choreografe Roxy Verwey, hebben de castleden bijna driekwart jaar gewerkt aan deze muzikale uitdaging.

Het publiek was laaiend enthousiast en zorgde ervoor dat de JTS de sprong durfde te wagen richting de AMA. En het publiek had gelijk.
Van de 88 producties die zich hadden aangemeld voor de AMA '18 werd de JTS zeven keer geselecteerd. Tweemaal voor beste vrouwelijke bijrol; Kirsten de Vries en Amber Leeman, beste mannelijk bijrol; Mats Hoogland, beste vormgeving toneelbeeld en beste ensemble.

JTS Jeugdtheaterschool Haarlemmermeer is 5 jaar geleden als initiatief van Pier K, Het Cultuurgebouw en De Jeugdtheaterschool Haarlemmermeer gestart. Liselotte Hesp is de grote animator van JTS en inmiddels een begrip in Haarlemmermeer met een ruim aanbod in theater en musical cursussen. Naast cursussen zijn er ook diverse productiegroepen en selectieklassen waar leerlingen les krijgen van vakdocenten uit de theater en musicalwereld.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie