Afbeelding
Photographer: Karel Schreuder

Vierde editie van roeiwedstrijd Het Uur op Ringvaart

15 december 2018 om 07:30 lokaal

HAARLEMMERMEER Op de Ringvaart van Haarlemmermeer wordt zondag 16 december de vierde editie van roeiwedstrijd Het Uur gehouden. De wedstrijd wordt georganiseerd door de Stichting Het Uur met de met hulp van de roeiverenigingen Amphitrite en Het Spaarne.

Dit jaar nemen 28 ploegen in vieren en achten deel uit het heel het land. Het parcours van Het Uur is op de Ringvaart van Sloten richting Cruquius. De start is heel toepasselijk voor damesploegen op de startlijn en voor heren de finishlijn van de Olympische spelen van 1928. Voorafgaand aan de wedstrijd verzamelen de deelnemers bij de Bosbaan en roeien van daar uit op naar de startlocatie voor de dames ten noorden van de brug S106 (hectometerpaal 30,8) over de Ringvaart en voor de heren ten noorden van de Sloterbrug (hectometerpaal 32,8).

De dames starten om 11.30 uur en heren om 12.00 uur. Het werelduurrecord staat bij de dames op 15,710 kilometer op naam van SilVia uit Amsterdam en voor de heren op 17,555 kilometer op naam van Proteus uit Delft. Meer informatie: www.thehour.eu.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie