Wethouder Marjolein Steffens-van de Water en Angeline Kierkels van Meerlanden met een aantal Haarlemmermeerse winnaars.
Wethouder Marjolein Steffens-van de Water en Angeline Kierkels van Meerlanden met een aantal Haarlemmermeerse winnaars. Eigen foto

Meerlanden maakt organisaties blij met cheque

14 december 2018 om 10:30 lokaal

HAARLEMMERMEER Maar liefst 34 organisaties in Haarlemmermeer zijn donderdag door afvalbedrijf Meerlanden blij gemaakt met een bijdrage uit het Meerlandenfonds. Het hoogste bedrag was bestemd voor Tafeltennisvereniging Rijsenhout, dat 850 euro tegemoet kan zien. In Haarlemmerliede & Spaarnwoude waren er zeven gelukkigen, Don Bosco was daar de koploper met 700 euro.

Afvalbedrijf Meerlanden heeft al jaren de mooie traditie om rond de kerstdagen een financiële bijdrage te geven aan clubs, verenigingen en organisaties uit het werkgebied van het bedrijf. Dat omvat naast Haarlemmermeer onder meer Haarlemmerliede & Spaarnwoude, Aalsmeer, Amstelveen, Haarlem, Diemen, Bloemendaal en de Bollenstreek. Om dit mogelijk te maken is 55.000 euro in het speciaal daarvoor opgerichte Meerlandenfonds gestort. De uitreiking vond dit jaar plaats in het gebouw van muziekvereniging st. Jeanne d'Arc in Noordwijkerhout.

RECORDAANTAL "Het Meerlandenfonds heeft dit jaar een recordaantal aanvragen ontvangen, maar liefst 343", licht Angeline Kierkels, algemeen directeur van Meerlanden, toe. "Na beoordeling heeft het bestuur aan 127 clubs een bijdrage toegekend. Hierbij hebben we gekeken hoe verenigingen en goede doelen zich bezig houden met het verbeteren van milieu en buurt en naar het bevorderen van welzijn van mensen."

Van die 127 donaties gingen er dus 34 naar in Haarlemmermeer gevestigde organisaties, en ze werden netjes verdeeld over de hele polder. Zo kreeg Zorgboerderij de Badhoeve 250 euro en mocht de Schaats- en Skatevereniging Zwanenburg 740 euro in ontvangst nemen. In Hoofddorp kreeg de Wijkraad Overbos 225 euro en Atelier De Goudvisch 250 euro. In het zuiden van de polder werden onder meer Sportvereniging Abbenes (500 euro) en OV Beatrix Nieuw-Vennep (250 euro) verrast met een bijdrage.

EENSGEZINDHEID In Haarlemmerliede & Spaarnwoude waren er zeven gelukkige verenigingen: Stichting PCI Haarlemmerliede (500 euro), Muziekvereniging Eensgezindheid Halfweg (500 euro), Stichting Don Bosco Spaarndam (700 euro), stichting Dijk van een Dorp (250 euro), de commissie Koningsdag Spaarndam (175 euro), de stichting Bouwdorp Spaarndam (625 euro) en KIS, Kunst in Spaarndam (500 euro).

Overigens werden niet alleen geldbedragen uitgereikt tijdens de bijeenkomst, er waren ook bijdragen in natura. Zo beloofde Meerlanden de wilgenhut- en tunnel van de Hoofddorpse basisschool Klippeholm aan te vullen, kreeg een mevrouw uit Zwaanshoek voorjaarsbollen en vogelkasten in het vooruitzicht gesteld, en weet de organisatie van de Kindervakantieweek in Hoofddorp nu al dat de afvoer van het vuil komende editie gratis geregeld wordt. 

Alle clubs die een donatie hebben gekregen bij elkaar.
Wethouder Raymond van Haeften, samen met vrijwilligers uit Haarlemmerliede & Spaarnwoude en Angeline Kierkels.
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie