Een prijs om trots op te zijn
Een prijs om trots op te zijn Esther Kroon

De Caleidoscoop wint eerste prijs bij basisscholencompetitie GIG

17 december 2018 om 10:42 lokaal Deel je nieuws

Met getoupeerde haren, fluoriserende stropdassen en knikkende knieën staan de kinderen van De Caleidoscoop achter de coulissen van De Meerse. Ze staan op het punt hun lied ‘Ik wil zingen’ van 123ZING op te voeren voor de volle zaal, en ondanks al het oefenen is dat altijd spannend.

Voor sommige kinderen is het de eerste keer dat ze dit doen; sommigen hebben vorig jaar ook meegedaan met GIG: een benefietshow waarin jongeren uit de Haarlemmermeer hun talenten kunnen tonen. Alle opbrengsten van deze show gaan naar Hospice Bardo en Adamas Inloophuis, en vanaf de herfstvakantie zijn de kinderen geld gaan inzamelen als bijdrage voor hun act. Bijna vijftienhonderd euro hebben ze opgehaald, wat op zich al een geweldige prestatie is. Daarnaast komt nog de tijdsinvestering voor de act zelf: maandenlang oefenen, iedere donderdag na schooltijd, met een aparte coach voor de solozangers en een drietal enthousiaste juffen. Ze deden het vol moed en met absolute inzet, wat goed te zien is voor het publiek in de zaal nu ze er eenmaal staan. In de felle lichten gaan de danspasjes strak en is iedereen duidelijk te horen: ‘Zingen is echt ok!’

Zo schitterend presenteren waar je al die tijd aan hebt gewerkt is natuurlijk al beloning genoeg. Dan ook nog de eerste prijs winnen… het geluk kan niet op! De kinderen van De Caleidoscoop gaan glunderend de kerstdagen in.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie