VCH-heren bekeren verder na ware thriller tegen Odis

19 december 2018 om 14:30 Sport/sport

HOOFDDORP Heren 1 van VCH uit Hoofddorp speelde afgelopen maandag de achtste finale van de beker, thuis tegen Odis. De toeschouwers kwamen niet voor niets, want de volleyballers aan beide kanten lieten een hoog niveau zien. In een werkelijk adembenemende thriller won de thuisploeg met 3-2: een knappe prestatie.

Een spannende wedstrijd werd vooraf al verwacht, want aan de standen in beide competities was al snel duidelijk dat beide ploegen redelijk gelijkwaardig aan elkaar waren. Odis speelt weliswaar een klasse hoger (overgangsklasse) in vergelijking met VCH (eerste klasse), maar de uitploeg staat wel laatste in de competitie. VCH doet het in de competitie goed met een eerste plaats, waardoor de volleyballers konden uitkijken naar een spannend duel.

VOORSPRONG En spannend werd het, al had VCH het in het begin lastig. De Hoofddorpse volleyballers moesten wennen aan het hogere niveau en liepen de eerste set wat achter de feiten aan. Desondanks verloor VCH de eerste set 'slechts' met 21-25. De tweede set was alweer scherper van de kant van VCH. De thuisploeg speelde dermate goed dat deze de set zelfs gemakkelijk naar zich toetrok: 25-15. De blijdschap was van de hoofden van de spelers af te lezen. Met een goed gevoel van de vorige set ging VCH de derde set in. De thuisploeg begon beter en beter te spelen en trok na de tweede set ook de derde set naar zich toe: 25-20.

Had VCH daarmee de overwinning binnen? Niets was minder waar. Odis speelde niet voor niets een klasse hoger en liet de vierde set dan ook weer van zich horen. De uitploeg won de set ruim met 11-25. Daarmee dwong Odis een beslissende vijfde set af. De spanning was om te snijden. VCH leek er echter minder last van te hebben. De ploeg kwam vroeg in de set op voorsprong en verspeelde deze niet meer. Het werd 15-9 in de vijfde set, wat de eindstand op 3-2 in het voordeel van VCH maakte.

AANVOERDER Jaro Stil, aanvoerder van VCH, was tevreden over de wedstrijd. "Vooraf wisten we dat het een pittige wedstrijd zou worden, maar na even te wennen in de eerste set speelden we goed op ons eigen niveau. Hierdoor konden we goed meekomen met het niveau van de tegenstander, en voor we het wisten stonden we 2-1 voor in sets. De overwinning was dus ineens wel heel dichtbij."

"In de vierde set was de veerkracht van de tegenstander erg goed te zien en lieten we het zelf een beetje liggen: die set verloren we dus ook. Maar we wisten dat we in de vijfde set alles op alles moesten zetten om de overwinning eruit te slepen, en dat hebben we zeker gedaan. Een 3-2 overwinning is een prachtig eindresultaat, op naar de kwartfinale en hopelijk nog verder natuurlijk", aldus Stil.

VIDEO Nieuw op deze website is de Volleyvlog (zie video hierboven) die VCH sinds kort maakt. Middels deze videobeelden is een korte impressie te zien van de wedstrijden van de club. Uiteraard publiceren we deze ook op onze website. Veel kijkplezier!