Chad Frischmann.
Chad Frischmann. Youtube/MAD

Chad Frischmann houdt 1852-lezing

20 december 2018 om 16:00 lokaal

HAARLEMMERMEER Onderzoeker, auteur en mede-initiatiefnemer van het Drawdown-project Chad Frischmann spreekt de volgende 1852-lezing uit. Op 30 januari 2019 zal hij ingaan op zijn werk om het broeikaseffect om te keren. Daarnaast zal die dag voor de vierde maal de Cruquius Penning worden uitgereikt. De winnaar wordt volgende maand bekendgemaakt.

Op initiatief van de gemeente Haarlemmermeer wordt sinds 2014 de 1852-lezing uitgesproken. De naam verwijst naar het jaar waarin de Haarlemmermeer werd drooggelegd, dankzij visie en daadkracht van ondernemende, toekomstgerichte pioniers. Het doel van de 1852-lezing (en de Cruquius Penning) is de pioniers van nu, gericht op een duurzame toekomst, in de schijnwerpers te zetten. De lezing is openbaar en geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de website van de gemeente. De Cruquius Penning is bedoeld voor iemand die het afgelopen jaar op een positieve manier zijn of haar stempel op thema's rond duurzaamheid heeft gedrukt. 

DUURZAME INITIATIEVEN Spreker Chad Frischmann is een veelgevraagd internationaal spreker en ontwikkelaar van uitvoerbare, duurzame initiatieven. Hij is vicepresident en hoofdonderzoeker van het Drawdown-project, een concreet plan om de opwarming van de aarde tegen te gaan met honderd, naar eigen zeggen wetenschappelijk geteste, bestaande oplossingen die door een team van wetenschappers zijn doorgerekend op kosten, opbrengsten en klimaateffect.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie