Training in de polder.
Training in de polder. Ruud Donker

Sledehonden racekoppel traint in Haarlemmermeer

2 januari 2019 om 11:30 lokaal

NIEUW-VENNEP Ilse en Stefan Donker zijn volop in training voor het WK Sledehonden racen. Op dit moment proberen zij zoveel mogelijk kracht op te bouwen bij de honden. Stefan is geboren in Nieuw-Vennep, en kent zo de polder en haar omstandigheden. Daarom hebben ze gekozen voor de Haarlemmermeer, mede door de totaal andere en zware omstandigheden in deze polder. Afgelopen weken was er veel regen en dus ook veel modder aanwezig, de ideale trainingsomstandigheden voor op dit moment, een prima ondergrond voor krachttraining van de honden. De andere reden om in de polder te trainen was dat een viertal ondernemers uit Nieuw-Vennep dit team sponsoren, zij hebben een rondje mogen meemaken tijdens de training.

EUROPESE KAMPIOENSCHAPPEN In Malga Millegrobe (Italië) vonden de IFSS (international Federation Sleddog sport) Europese Kampioenschappen sledehonden racen plaats. Ilse en Stefan Donker stond met hun zes honden aan de start voor Nederland. Er werd drie dagen een trail (parcours) afgelegd van 12,5 km en dat deed het Nederlandse team als snelste. Uiteindelijk werd de Europese titel binnen gehaald met 1,7 seconden voorsprong op de nummer 2.

Nog nooit eerder haalde een Nederlandse sledehondenteam het hoogste podium in de snelste league van de sledehondensport. Er wordt niet gelopen met de bekende husky's, maar met een speciaal gefokte sport hond. Een unieke prestatie, zeker omdat in Nederland niet optimaal getraind kan worden zoals teams uit sneeuwzekere landen. Het doel is het WK in Frankrijk, wat wordt gehouden op 30 en 31 januari en 1 februari.

Training in de polder.
Op het EK in Italië.
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie