VCH-dames pakken set tegen Spaarnestad 3

14 januari 2019 om 09:53 Sport/sport

HOOFDDORP De dames van VCH namen het vorige week op tegen Spaarnestad 3. Op papier een spannende wedstrijd, want VCH stond tiende op de ranglijst, en de tegenstander zevende. De Hoofddorpse dames begonnen goed, maar moesten toch hun meerdere erkennen in de bezoekers: 1-3.

VCH kwam sterk uit de startblokken en stond al snel 1-0 in sets voor. Dit smaakte naar meer en de dames begonnen vol enthousiasme aan de volgende set. Hierin bleek echter dat Haarlem niet voor niets boven VCH stond en werd het 1-1. De rest van de wedstrijd bleef VCH het proberen. De ploeg liet in sommige periodes goed spel zien, maar het bleek niet genoeg om Spaarnestad te verslaan. VCH veroor de wedstrijd met 3-1, maar kwam wel telkens tot de minimaal 20 punten. De dames moeten dus blijven vechten voor de benodigde punten om veilig te blijven in de promotieklasse.

VERTROUWEN "De wedstrijd van woensdag liet zich kenmerken door het wegzakken van het vertrouwen in de verschillende sets", zal trainer en coach Rob Meijer na afloop. "Het duurde te lang voordat we daar weer bovenop kwamen. We kwamen steeds te ver achter en hadden niet voldoende tijd om weer te herstellen. De tegenstander had dat ook, maar kon na het wegzakken sneller het niveau herstellen en weer oppakken. We zijn in ontwikkeling, maar de resultaten blijven achter bij de verwachtingen. Verder liggen winst en verlies dit jaar erg dicht bij elkaar. We hebben nu 23 punten uit twaalf wedstrijden. In elke andere promotieklasse zou je in de middenmoot staan. Maar iedereen wint en verliest van elkaar en daar is niet echt een touw aan vast te knopen."

Woensdag 16 januari mogen de dames van VCH in Warmenhuizen tegen Dinto aantreden. Dinto is op dit moment de koploper, dus VCH zal een zware wedstrijd krijgen, maar wie weet weten de dames te verrassen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie