HELP, doodzieke vrouw! Buitenlandse ziektekosten worden niet vergoed!

16 januari 2019 om 21:22 lokaal Deel je nieuws

Sla de handen ineen om mijn allerliefste buurvrouw te helpen. 

 

Mijn buurvrouw haar moeder is op vakantie naar Frankrijk gegaan, dit zou haar laatste reis zijn.... Zij had al een diagnose terminaal maar was voor haar vertrek sterk genoeg om deze laatste reis te maken volgens de dokteren. In Frankrijk is zij helaas toch behoorlijk ziek geworden en moest naar het ziekenhuis. Zij is geholpen, maar terminaal en NOG steeds te zwak om naar Nederland te komen. Daar zit zij dan... helemaal alleen in Frankrijk, in een verzorgingstehuis. 

Haar dochter (mijn buurvrouw) is naar Frankrijk afgereisd, haar man en 3 kinderen heeft ze thuis achter moeten laten. In Frankrijk aangekomen blijkt dat haar moeder alleen een basisverzekering heeft, omdat zij met haar pensioentje niet meer betalen kan. Voor buitenlandse zorgkosten heb je aanvullend een reisverzekering nodig, maar daar heeft haar moeder geen erg in gehad. De zorgverzekering alleen is dus onvoldoende om de tot nu toe gemaakte kosten van ziekenhuis en verpleeghuis en nog komende kosten te dekken. Mijn buurvrouw is radeloos! Zij weet niet hoe zij deze kosten moet gaan betalen! Daarnaast weten ze ook niet hoelang deze uitzichtloze situatie gaat duren ! 

Haar moeder is te zwak om gewoon vervoert te worden. Dus zelf halen KAN en MAG NIET! Dat moet per ambulance, die dan niet  wordt vergoed vanuit de verzekering. Gelukkig hebben we via een tip Stichting Ambulance wens kunnen inschakelen die haar gaan halen in Frankrijk. Duizendmaal bedankjes voor hen die zich vrijwillig inzetten! Onze dankbaarheid is groot.

Maar de eerste rekeningen van het ziekenhuis vallen nu al in de bus en dit is pas het begin. Haar moeder heeft verdere medische zorg nodig. Als men dat in Frankrijk doet lopen de kosten nog verder op, terwijl in Nederland deze kosten wel vergoed zouden worden. Daarnaast kan mijn buurvrouw nu ook niet werken omdat ze in Frankrijk bij haar moeder wil zijn die terminaal is! De verblijfkosten komen er ook nog bovenop. 

Haar moeder heeft als enige wens terug naar Nederland! Mijn buuf zit er finaal doorheen, ze weet niet meer wat ze moet doen! Ook zij zit daar alleen, zonder haar gezin, zonder steun met een taal die ze niet beheerst! Ze wordt verscheurd door verdriet! Verdriet om deze hele uitzichtloze situatie, maar ook omdat ze man en kinderen mist !

Omdat onze buuf altijd voor ons en anderen klaarstaat, willen wij nu voor haar klaarstaan! Wij hopen dan ook dat iedereen massaal een helpende hand wil bieden, zodat wij ze uit deze uitzichtloze situatie kunnen halen. Maar misschien nog wel belangrijker de laatste wens van een terminale, doodzieke vrouw inwilligen: de laatste fase van haar leven doorbrengen bij familie en geliefden in Nederland!  

Dit kunnen wij niet alleen, daarom wil ik jullie steun en hulp vragen! Waarschijnlijk is het eindbedrag niet toereikend maar wel een begin... Willen jullie deze campagne als eerste zoveel mogelijk delen? Daarnaast willen we u enorm bedanken voor uw helpende hand en wij vinden het hartverwarmend dat ook u, uw hart laat spreken!

Nogmaals enorm bedankt! 

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie