Afbeelding
Eigen foto

Rinus van Kalmthout op weg naar het Aziatisch Formule 3 kampioenschap

20 januari 2019 om 10:29 Sport/sport

HOOFDDORP Rinus van Kalmthout heeft een grote stap gezet richting richting de titel in het Aziatisch Formule 3-kampioenschap. Na zijn zege in de eerste race wist de Hoofddorpse autocoureur ook de tweede race in Maleisië te winnen. In de derde race van het weekend volgde een tweede plaats.

Zaterdag was Van Kalmthout in de eerste race op het Sepang International Circuit al een klasse apart. Ook in de tweede race was hij oppermachtig en eerder aan de finish dan Ye Yifei, die ook zijn naaste concurrent is voor de titel in het winterkampioenschap van de Aziatische Formule 3. Yifei was de winnaar van de derde race op Sepang, terwijl Van Kalmthout in die race de schade beperkte en tweede werd. Alessandro Ghiretti werd in alle races derde.

Van Kalmthout staat nu op 133 punten, dat zijn er 29 meer dan Yifei en 60 meer dan Ghiretti. Dat zijn ook de enige coureurs die nog kans maken op de titel. Dan Ticktum kan de titel inmiddels dus op zijn buik schrijven. De Red Bull-junior rijdt het kampioenschap om punten voor zijn superlicentie te halen.