Myrthe Jansen en Jeffrey de Kok
Myrthe Jansen en Jeffrey de Kok Eigen foto

Medailles bij nationale kampioenschappen atletiek

22 januari 2019 om 12:36 Sport/sport

HOOFDDORP Het indoorseizoen is al enige weken aan de gang. Afgelopen weekend was het eerste kampioenschap, voor de jeugd van 12 tot 15 jaar. Met een aardige groep atleten was Atletiek Vereniging Haarlemmermeer (AVH) present in het Omnisport Apeldoorn.

Op zaterdag zijn de junioren D aan de beurt met Jeffrey de Kok als favoriet. In de series op de 60 meter sprint hij direct een nieuw clubrecord in 8.16 seconden. In de finale blijkt hij de snelste te zijn en is het eerste goud binnen. Ook op de langere afstanden is hij een klasse apart. De Kok wint daar goud op de 600 en 1000 meter. Myrthe Jansen zet tevens een clubrecord op 600 meter neer en verbeterd dit naar 1.55.80 minuten.

Zondag starten de junioren C. Er is direct succes voor Isabelle Seijlhouwer door een tweede plaats te halen op de 1500 meter. In eerste instantie lijkt een podiumplaats er niet in te zitten, maar een sterke eindsprint brengt haar toch naar een zilveren medaille in 5.07.12 minuten.
Op eind van de dag is er nog een bronzen medaille van Aniek van Schie die nipt afspringt op een hoogte van 1.65 meter. Maar met de 1.60 meter die blijft staan bij het hoogspringen is Van Schie ook dik tevreden.

Ivar Moinat is zijn indoorseizoen sterk begonnen. In de Verenigde Staten sprint hij op de 400 meter hij naar een snelle 48.74 seconden en dat is vlak boven zijn persoonlijk record. Voor zijn universiteit in New Mexico loopt op het midden afstand nummer, de 800 meter naar een heel sterke tijd van 1.51.51 minuten.

Ivar Moinat
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie