Venneper Luka Vieillevoye houdt bal bijna 3.000 keer hoog

25 januari 2019 om 08:20 Sport/sport

NIEUW-VENNEP De bekerwedstrijd Ajax-Heerenveen heeft voor Luka Vieillevoye een wel heel bijzondere avond opgeleverd. De jonge Venneper, jeugdvoetballer bij de Amsterdamse club, verbeterde voorafgaand aan de wedstrijd namelijk een record door een bal maar liefst 2.873 keer hoog te houden. 

Een bal hooghouden is voor veel mensen al moeilijk genoeg, maar Luka Vieillevoye heeft er een stuk minder moeite mee, zo bewees hij gisteravond in de Johan Cruijff Arena. Voorafgaand aan de bekerwedstrijd van zijn club Ajax tegen Heerenveen mocht Venneper Luka namelijk proberen zo vaak mogelijk een bal hoog te houden. 

CLUBRECORD En daar slaagde hij bijzonder goed in, zo werd duidelijk. Luka wist de bal namelijk niet minder dan 2.873 keer op te spelen zonder dat het leer op de grond terechtkwam, waarmee hij een nieuw clubrecord vestigde.

Dat record had zelfs nog wel scherper gekund, want Luka was nog lang niet klaar met hooghouden. Helaas voor hem was het tijd voor de aftrap en werd hij dus gedwongen er mee op te houden. Een mededeling die onder de supporters in het stadion overigens tot flink wat gefluit leidde, zij gunden Luka nog wel even de tijd. 

Later vandaag kunt u op deze website een interview lezen met Luka. 

Bron: Michiel Fukking/Twitter

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie