June Hoogcarspel (NH Radio) en Jennifer Delano
June Hoogcarspel (NH Radio) en Jennifer Delano Selfie Jennifer Delano

Haarlemmermeerse verzamelt meer dan 1500 sokken voor daklozen

31 januari 2019 om 18:19 lokaal Deel je nieuws

Tussen kerst en oud en nieuw kwam de Haarlemmermeerse Jennifer Delano op het idee om sokken te verzamelen voor daklozen. Een paar weken later startten NH Radio en theaterduo Veldhuis & Kemper ook een zoektocht naar sokken voor daklozen. Jennifer Delano besloot met haar actie aan te sluiten bij de landelijke zoekactie. Ze vertelt over haar 'Project Sokken': “Jaren geleden hoorde ik van een ex-dakloze hoe belangrijk het is om schone sokken te hebben. Droge sokken, schone sokken, zodat ze weer verder kunnen lopen.”

Kerken, netwerkverenigingen en Facebook
De Haarlemmermeerse startte haar actie met het plaatsen van een donatiepagina op Facebook. Dat zorgde meteen voor de eerste donaties en mensen boden aan sokken te komen brengen. Al snel bleek de Kruiskerk open te staan voor een korte toelichting na de dienst en werd daar een eerste verzameldoos geplaatst. Via netwerkverenigingen werden diverse plastic zakken met sokken gebracht. Facebook zorgde niet alleen voor een toestroom van gebrachte sokken op het kantoor van Jennifer Delano, maar ook voor donaties waar nieuwe sokken van werden gekocht. Er worden nog sokken verwacht die zijn toegezegd en nog steeds komen er donaties binnen om sokken van te kopen.

BN’ers, burgers en bedrijven
June Hoogcarspel, presentatrice bij het lokale station NH Radio, kreeg tijdens een uitzending het Leger des Heils op bezoek. Zij vertelden dat daklozen in de koude wintermaanden een grote behoefte hebben aan goede, warme sokken. Daarop besloot June, met de aanwezige studiogasten Veldhuis & Kemper, om deze te gaan inzamelen. Dankzij aandacht in het tv-programma RTL Late Night groeide het initiatief uit tot een landelijke actie, waaraan BN’ers, burgers en bedrijven zoals Albert Heijn, Lidl, Zeeman, KLM en HEMA meedoen. De eerste verzamelde en ingekochte sokken in de Haarlemmermeer werden gebracht naar de studio van NH Radio. Begin februari zal de laatste ronde met sokken worden gebracht op de juiste bestemming.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie