Persoonlijke fouten nekken DSOV!

3 februari 2019 om 18:09 Sport/sport Deel je nieuws

De uitwedstrijd tegen de tegenstander van vandaag was met 0-4 gewonnen door DSOV, maar de stand in het periodekampioenschap gaf al aan wat toen ook al zichtbaar was, ondanks de overwinning. FC Uitgeest is een geduchte tegenstander met een zeer snelle voorhoede, die makkelijk tot scoren komt.

Bij prachtig weer begon de wedstrijd dan ook enerverend, want al na twee minuten maakte Dennie van der Giezen een fout bij het uitverdedigen en stelde Lester Half in staat de 0-1 aan te tekenen, zonder dat Hernan Noorman of Dennie er nog iets aan kon doen.

Hierna ging het spel een tiental minuten op en neer zonder echt grote kansen, aan beide zijden. Dit veranderde in de 13e minuut toen Sander Claassen met een prima diepe bal Spiros Lomis aanspeelde, die ondanks een fikse duw in zijn rug de bal aannam op zijn borst en beheerst de 1-1 binnen schoot via de binnenkant van de paal. Hierna was het Uitgeest dat een paar keer gevaarlijk voor Dennie opdook maar wist DSOV het doel schoon te houden. Na 27 minuten probeerde Soeremly (Soetje) te Vrede de bal bij de verre paal binnen te schieten maar de bal sprong via de paal het doel weer uit waar Spiros opnieuw alert reageerde en de terugspringende bal inkopte en zo was de stand 2-1. Dit was echter van zeer korte duur want vanaf de aftrap was het opnieuw een persoonlijke fout in de verdediging waardoor Max Dekker de stand weer gelijk kon trekken.

Na een half uur spelen gaf Soetje een prima voorzet maar werd deze jammer genoeg niet binnen gekopt en dus legde hij een minuut later zelf maar aan en schoot van afstand fraai de 3-2 op het scorebord. Dit was ook de stand halverwege.

Het was duidelijk dat Uitgeest niet opnieuw wilde verliezen want na rust namen zij het heft in handen. Na een kopbal op de lat, vlak na rust was het tien minuten later gelijk toen Dennie een lastige stuitbal los moest laten en de bal binnen werd gefrommeld door Jorn Brouwer. Uitgeest rook nu bloed en zette de wankelende verdediging van DSOV verder onder druk. Na eerst nog een goal afgekeurd te zien worden wegens buitenspel was het slecht wegwerken van Bianco Carolina waardoor Lester Half zijn tweede van de wedstrijd in de schoot geworpen kreeg en zo stond DSOV weer op achterstand.

Voor de statistieken valt verder nog te noteren dat FC Uitgeest terecht een penalty toegewezen kreeg na vasthouden en Jorn Brouwer ook zijn tweede kon maken en zo de eindstand op 3-5 kon bepalen.

Aan doelpunten duidelijk geen gebrek in de wedstrijden van DSOV en dat stemt de neutrale toeschouwer misschien tevreden maar voor iedereen die DSOV een warm hart toedraagt is het belangrijk de goals iets minder makkelijk tegen te gaan krijgen.