Volleyvlog deel 3: VCH Dames 2 verslaat Spaarnestad 5

14 februari 2019 om 16:00 Sport/sport

HOOFDDORP De Dames 2 van VCH moest vorige week thuis aantreden tegen de nummer 1 in de competitie: Spaarnestad 5. VCH stond zelf tweede en het beloofde dus een spannende wedstrijd te worden. Het werd in ieder geval ook een zege (3-1) voor de Hoofddorpse volleybalsters, die bovenstaande vlog over de wedstrijd maakten.

Met een aantal ex-Spaarnestad speelsters bij de thuisploeg en zelfs een coach die zelf bij Spaarnestad speelt, was de spanning, maar ook de lol in het spelletje voelbaar. Het inspelen en inslaan begon lekker fanatiek en VCH kwam goed uit de startblokken in de eerste set. Na een flinke voorsprong moest deze toch weer worden ingeleverd, maar met wat wissels werd de eerste set met 25-18 binnengehaald.

ACHTERSTAND De tweede set begon rommelig en al snel keek VCH tegen een achterstand aan. Aan het einde van de set werd het spel wel beter, maar dit was niet genoeg om de set nog te pakken: 21-25. In de derde set putte VCH vertrouwen uit het niveau van het einde van de vorige set en was de set vrij makkelijk binnen te halen.

Vooral de servicebeurten van Sabine Bezemer maakten diepe indruk. De tegenstanders hadden het erg moeilijk met de harde en afwisselende service en onder andere daardoor kon VCH in de derde en vierde set gemakkelijk uitlopen.

EVENVEEL De wedstrijd werd gewonnen door VCH met 3-1. Daardoor hebben beide teams evenveel punten en zullen de aankomende wedstrijden zeer belangrijk worden voor het kampioenschap.

VCH Dames 2 heeft de komende tijd even rust. Vrijdag 1 maart mogen zij weer aantreden tegen de hekkensluiter. Laten we hopen dat zij dan de volle vijf punten weer mee kunnen nemen richting Hoofddorp.