DSOV strijdend ten onder bij JOS-W

17 februari 2019 om 17:25 Sport/sport Deel je nieuws

Het eerste deel van de eerste helft was redelijk in evenwicht, de eerste tien minuten waren licht in het voordeel van DSOV maar daarna was het technisch overwicht van JOS/Watergraafsmeer dat de doorslag gaf. Het bleef echter voor DSOV begrippen lang 0-0 maar dat veranderde in de 37e minuut.

Raven Bergwijn toonde zijn klasse toen Dennie van der Giezen uit zijn goal kwam, de bal half raakte en daarna door moest waarbij hij op de achterlijn werd uitgekapt. Daarna soleerde Bergwijn nog langs een aantal Vijfhuizenaren voordat hij de 1-0 binnen schoot.

Kort hierna ging Vince de Kwant goed door over de linkerflank maar werd zijn schot gestopt en in de snelle tegenaanval die hierop volgde was het Malcolm Esajas die de bal oppikte en van afstand laag in de korte hoek 2-0 aantekende. Wedstrijd gespeeld zou je zeggen, want hierna werd simpel de rust bereikt.

Na de rust kwam de herstelde Martijn Goedknegt in de ploeg voor Hernan Noorman en ging JOS iets meer achterover leunen wat DSOV in staat stelde het initiatief te pakken en deed dat zeer verdienstelijk. De ene na de andere aanval kwam op het doel af maar het was de uitstekend keepende Colby Harmon die zijn doel schoon kon houden bij alle doelpogingen. Ongelukkig was Spiros Lomis die de bal, na een voorzet van Soeremly te Vrede, met een spectaculaire omhaal over de goal schoot.

Na 15 minuten spelen plaatste Bart Jansen een dubbele wissel met Joey Carolina en Levi van Nispen voor Spiros Lomis en Bryan Wilderom. Het echte effect van deze wissel werd jammer genoeg afgezwakt door een tijdelijke onderbreking van de wedstrijd na een blessure van scheidsrechter Bastiaan Evers. Hij kon na een blessurebehandeling in de kleedkamer, gelukkig de wedstrijd voort zetten maar het echte gevaar voor de goal van JOS wilde eigenlijk niet meer ontstaan.

Zeker niet meer, nadat Reggie Schaap in de 62e minuut de bal prachtig in de kruising kopte voor de 3-0 na een scherpe voorzet vanaf links.

Het enige wat de trouwe supportersschare uit Vijfhuizen restte was genieten van het aangename winterzonnetje op deze prachtige dag (qua weer dan, weliswaar).

Volgende week weer volle bak in Uithoorn, bij Legmeervogels.