Afbeelding
Google Maps

Nieuwe duikers en langere sloot in Domineeslaan in Zwanenburg

28 februari 2019 om 07:00 lokaal

HAARLEMMERMEER De gemeente Haarlemmermeer gaat aan de slag met de duiker in de Domineeslaan in Zwanenburg. Een duiker is een grote betonnen buis die de twee sloten met elkaar verbindt. Na controle is gebleken dat deze vervangen moet worden.

Samen met het Hoogheemraadschap van Rijnland is besloten de sloot langer te maken en twee nieuwe duikers aan te brengen. De Vennepse firma Griekspoor voert de werkzaamheden in twee fases uit. Allereerst worden, voordat het broedseizoen begint, de bomen verwijdert. Daarom begint dit werk al in de week van 11 maart. De werkzaamheden worden uitgevoerd tussen 7.00 en 17.00 uur. 

NIEUWE SLOOT In fase twee wordt de nieuwe sloot gegraven en wordt langs de waterkant beschoeiing aangebracht. Verder moet het asfalt worden opengebroken om twee nieuwe duikers aan te brengen. Daarna wordt de bestrating opnieuw aangebracht. Deze werkzaamheden beginnen halverwege mei. 

Tijdens fase een blijft de Domineeslaan gewoon open voor al het verkeer. In fase twee wordt de Domineeslaan alleen afgesloten als dat voor de werkzaamheden nodig is. Er worden dan omleidingsborden langs de weg gezet. De woningen en bedrijven blijven bereikbaar via de Proosdij. De woningen en bedrijven zijn altijd bereikbaar voor de hulpdiensten (politie, brandweer en ambulance).

VRAGEN De werkzaamheden kunnen volgens de gemeente niet zonder geluidsoverlast worden uitgevoerd. Wie vragen heeft kan contact opnemen met Peter Koper via 0900-1852 of mailen naar info@haarlemmermeer.nl. Het verzoek is 'Duiker Domineeslaan' in het onderwerp zetten.
 

De oude situatie.
De nieuwe situatie.
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie